Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriće ili varka

Putem Google Eartha otkrio bazu izvanzemaljaca na Marsu?

Heidi Montag
Foto: Pixsell
1/2
05.06.2011.
u 18:23

Zasad nema potvrde o tome je li riječ o prijevari, pogrešci na aplikaciji ili se na površini crvenog planeta stvarno nalazi nekakva "baza"

Postoji li na Marsu baza nekih vanzemaljaca ili je riječ o tajnoj NASA-inoj bazi? Pogreška aplikacije Google Earth ili namjerna prijevara stotina tisuća lakovjernih posjetitelja Youtubea i zagovornika teze o postojanju vanzemaljskog života?

Amerikanac David Martines na Youtubeu je objavio video za kojega tvrdi kako dokazuje da na Marsu nečega ima. Video je snimka aplikacije Google Earth, koja u novoj verziji također ima mogućnost pregledavanja površine Marsa, a na njoj se vidi neobičan objekt na površini crvenog planeta koji se potpuno razlikuje od okoline.

Martines pretpostavlja kako je riječ o bazi (vanzemaljaca ili NASA-e) ili nekoj vrsti izvora energije, ali naglašava kako se primijećeni objekt potpuno razlikuje od okoline.

- Objekt sam nazvao "Biološka stanica alfa" zato što pretpostavljam da nešto živi u njoj, ili je živjelo u njoj ili će živjeti u njoj - govori Martines u videu, objašnjavajući kako je do otkrića došao slučajno.

Neobično je, kaže, i to što je objekt prilično velik, dugačak je oko 213 metara, a širok 46 te ima cilindričan oblik. Tvrdi kako je kontaktirao NASA-u s nekoliko e-mailova no da nije dobio odgovor. Video je postavljen na Youtube 28. svibnja a do danas ga je pogledalo gotovo 300.000 ljudi. Martines poziva ljude da se sami uvjere te daje koordinate misterioznog objekta za pretragu (71 49'19.73"N 29 33'06.53"W ).

 

Ključne riječi

Komentara 42

FY
Fuck you Mother Fucker
08:35 06.06.2011.

Imam Google Earth, ukucao sam dane kordinate, zaista na Google Earth to postoji. Sto znaci, ne radi se o Youtube prevari, taj objekt se zaista vidi na Google Earth!

AL
alapača
09:12 06.06.2011.

to su nove hdz barake, za nakon izbora.

SA
sargu123
19:05 05.06.2011.

A brzi ste , Večernjakovci, to je objavljeno prije cca mjesec dana ! Svaka čast na brzini !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije