Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJETNA KAZNA

Pustili ga iz zatvora 4 godine prije isteka roka: Završio Pravni fakultet, ima i ponudu za posao

Pulski zatvor
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
11.06.2021.
u 14:37

Muškarac je bio osuđen na 21 godinu zatvora jer je preprodao 533,48 kg kokaina koju su mu dobavljači jahtom prevozili iz Južne Amerike

Iako je bio osuđen na 21 godinu zatvora zbog zlouporabe droga i krivotvorenje isprava, zatvoreniku Visoki kazneni sud omogućio je uvjetni otpust gotovo četiri godine ranije zbog uzornog vladanja. U zatvoru je muškarac završio Pravni fakultet, a sada ima i ponudu za posao. 

Naime, kako piše u priopćenju suda, muškarac je bio osuđen na 21 godinu zatvora jer je preprodao 533,48 kg kokaina koju su mu dobavljači jahtom prevezli iz Južne Amerike.

No, ovo smanjenje kazne nije stekao lako - smatrali su ga ''naročito uspješnim radnikom'', a uspio je završiti i Pravni fakultet u Splitu, zbog kojeg već sada ima ponudu za posao. 

-  Priznaje počinjenje kaznenih djela te izražava svoju kritičnost i žaljenje za počinjeno. Ima podršku obitelji, govori sud. 

Do isteka uvjetne kazne 2024. godine ovaj muškarac morat će se svaki mjesec javljati policiji, a mjesto boravišta moći će promijeniti samo uz suglasnost suca izvršenja Županijskog suda. 

- Dosadašnje izdržavanje ove kazne zatvora očito je utjecalo na zatvorenika pa se svrha kažnjavanja može postići i nadziranom slobodom u okvirima uvjetnog otpusta. Kod zatvorenika je evidentno došlo do promjena u ponašanju pa je za očekivati da na slobodi neće činiti nova kaznena djela, stoji u ovoj odluci suda.

VIDEO Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom...

Komentara 8

DU
Deleted user
15:19 11.06.2021.

Tragedija je da bi mladi sve na brzaka pa tako i novac i onda se upuštaju u razne sumnjive stvari koje često završe tako da nemaju ni novac ni život više. Mladi pamet u glavu, ne slušajte medije i društvene mreže, uspjeh i dobar život postiže se samo disciplinom i upornim radom i zalaganjem. Oni koji su do toga došli prečacem uvijek su u opasnosti da ih taj prečac skupo košta. Ako radiš puno i uporno nemaš se čega bojati, uspjeh će doći

PP
Pucvala_premium.2
17:42 11.06.2021.

Ima sve uvjete za predsjednika vrhovnog suda , ako je jos bio u Dubaiu i bivsi je clan KPJ , posao je njegov

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
04:18 12.06.2021.

Da je Mamić otišao u taj zatvor, završio bi tri fakulteta i obranio dva doktorata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije