Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni događaj

Pušten u promet novi most koji spaja Čiovo s kopnom: 'Ovo je fantazija!'

Most kopno - Čiovo pušten u promet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/9
17.07.2018.
u 12:12

Povijesnom događaju za stanovnike Čiova nazočili su premijer Andrej Plenković, ministri i brojni građani

Premijer Andrej Plenković danas je pritiskom na gumb za dizanje rampi pustio u promet most Čiovo. Tako je napokon završen most koji će rasteretiti prometne gužve Trogiru i na Čiovo za turističke sezone.

Most je dug 547 metara i gradio se više od tri godine. Završetak radova na mostu je bio više puta odgađan zbog problema s izvođačima radova. Ukupna vrijednost mosta je nešto veća od 200 milijuna kuna, a njegova gradnja je sufinancirana iz fondova EU s 85 posto.

Most kopno - Čiovo pušten u promet
1/16

– Most je uvijek sjajna vijest, a ovaj je fantazija! Dugo se čekalo na završetak njegove izgradnje. Drago mi je da je na ovu svečanost došlo mnogo ljudi – rekao je Plenković, prenosi Slobodna Dalmacija.

Otvaranje je bilo odgađano zbog poteškoća u gradnji mosta, zbog čega se ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković već ranije ispričao stanovnicima Čiova i Trogira.

Hrvatske ceste morale su, naime, raskinuti ugovor s ranijim izvođačem radova koji je nakon toga otišao u stečaj.

Ključne riječi

Komentara 74

Avatar southman
southman
12:30 17.07.2018.

Ajde neka je i ta trakavica završila !

Avatar Jaglun
Jaglun
12:24 17.07.2018.

Di su hrvatske zastave.

DR
droza
13:00 17.07.2018.

Bravo! Još jedna lijepa vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije