Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv srbije

Pusić: Nisu stvoreni uvjeti za povlačenje tužbe za genocid

Vesna Pusić, Aleksandar Vučić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.02.2014.
u 15:35

Hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić danas se u Beogradu susrela s potpredsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem

Unatoč naporima, nisu ispunjeni uvjeti za povlačenje tužbe za genocid koju je Hrvatska podnijela protiv Srbije Međunarodnom sudu pravde u Haagu, posebice kada je riječ o pitanju nestalih - izjavila je danas hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić nakon razgovora sa prvim potpredsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, javljaju mediji u Srbiji.

- Postojale su želje i napori da se to pitanje riješi na drukčiji način - nije, na žalost uspjelo. Uvjeti koji su za to bili nužni nisu ispunjeni, mi danas još imamo pitanje nestalih na dnevnom redu - pojasnila je Vesna Pusić na tiskovnoj konferenciji u Beogradu. Dodala je kako će se to pitanje rješavati u Haagu jer "to je pitanje odnosa između Srbije i Hrvatske u prošlosti", a da je "posao političara današnjice  voditi brigu o današnjici i životu ljudi sada, ali i budućnosti".

- Nemojmo trovati međusobne odnose zbog činjenice da na različite načine vidimo događaje iz prošlosti. Hrvatska na jedan, Srbija na potpuno drugi način - rekao je Vučić na konferenciji za novinare. Istaknuo je kako je "srpska strana iznijela svoj stav i smatra da je najvažnije što ćemo činiti u budućnosti" te da će se u Haagu "svatko sa svoje strane boriti da dokaže kako su stavovi koje smo iznijeli u tužbi i u protutužbi istiniti". Vučić se boji da "nitko neće imati preveliku sreću od toga".

>>Pusić: Ovo je najuspješnija vlada koju je Hrvatska do sada imala
 

Komentara 70

DU
Deleted user
15:52 24.02.2014.

Neka mi netko objasni zasto se jedan ministar vanjskih poslova jedne zemlje koja je bila razorena od strane cetnika sastaje sa njihovim sadasnjim vodjom??? I kao da je pitanje nestalih jedino otovoreno pitanje! Ja pitam: kada ce srbija platiti stete pocinjene u Hrvatskoj?!?!?!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
16:24 24.02.2014.

Mnogo je rana otvoreno koje je napravila Srbija i teško će se to zaliječiti.

PA
patria
16:35 24.02.2014.

Ne možeš tek tako napasti jednu zemlju i voditi brutalni rat do uništenja protiv cijeloga jednoga naroda po principu da ga ubijaš, sustavno protjeruješ i razaraš i osvajaš mu zemlju kako bi proširio svoju vlastitu i onda očekivati da ukoliko pobjediš svi rezultati i plodovi osvajanja, kao i zasluge za uspjeh pripadaju tebi, a ukoliko pak izgubiš takav rat da olako prođeš bez ikakvih negativnih posljedica, kazne i olako bez ikakve vlastite odgovornosti sve što prije gurneš u zaborav. To tako jednostavno ne ide, niti jedana normalna zemlja i narod koji makar imalo drže do sebe i svojih žrtava neće tek tako prijeći preko toga bez priznavanja krivnje i nekakvog oblika odštete od strane izvršitelja agresije i genocida. Ako čak jedna Vesna Pusić tvrdi da se zapravo maksimalno pospustljivo i sa minimalnim uvjetima nastojalo ići na ruku Srbiji kojoj čak ni to nije bilo prihvatljivo, onda uopće ne treba sumnjati da je to istina i da Srbija ni dan danas niti najmanje nije spremna prihvatiti bilo kakvu odgovornost za sva ona silna zla, nepravde i stradanja koja je ta zemlja nanjela Hrvatskoj i ostalim svojim susjedima, i da u toj istoj Srbiji ne postoji ama baš nikakva katarza i iskreni odmak od davno zacrtane stare osvajačke i genocidne velikosrpske politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije