Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvoje zekanović

'Pupovac zastupnik u Hrvatskom saboru ili ekspozitura Vučića i srpske politike?'

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.09.2018.
u 15:26

Kazao je i kako Pupovac negira što je bio Domovinski rat i žrtve tisuća branitelja i civila, bombardiranje hrvatskih gradova od strane srbočetnika, žrtve Vukovara, Škabrnje te isključivo govori o egzodusu Srba

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoja Zekanovića zapitao se u četvrtak je li SDSS-ov Milorad Pupovac zastupnik u Hrvatskom saboru ili ekspozitura Aleksandra Vučića i srpske politike, dok je premijera Andreja Plenkovića pozvao da raspiše izbore poručivši da „nema nikakvog smisla da mu partner koji negira temeljne vrijednosti u Hrvatskoj drži većinu u Saboru”.

Zekanović je time reagirao na Pupovčevu konferenciju za novinare ranije danas, na kojoj je Pupovac odgovarao na zahtjev dviju braniteljskih udruga da se o njegovom političkom djelovanju i izjavama provede rasprava u Saboru.

Pupovac preko svojih usta nije uspio izustiti Domovinski rat

„Ključno je pitanje je li je Milorad Pupovac svjestan da je on zastupnik u Hrvatskom saboru, kako se sam pohvalio već šest mandata. On preko svojih usta nije uspio izustiti Domovinski rat nego je govorio o sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, a na žalost i premijer Plenković u zadnje vrijeme teško izusti Domovinski rat, već to naziva nekim sukobima”, rekao je Zekanović na konferenciji za novinare.

Pupovcu je poručio kako govori o normalizaciji odnosa, a ne zna da se to može isključivo na osnovu istine. „Istina je jednostavna, samo je Pupovac i njegovo društvo iz SDSS-a te tutori iz Srbije ne mogu izustiti: '91. Hrvatska je napadnuta od strane Srbije, a imali smo i srbočetničku pobunu unutar Hrvatske i to je istina koja ne može prijeći preko usta Milorada Pupovca”, rekao je Zekanović.

Kazao je i kako Pupovac negira što je bio Domovinski rat i žrtve tisuća branitelja i civila, bombardiranje hrvatskih gradova od strane srbočetnika, žrtve Vukovara, Škabrnje te isključivo govori o egzodusu Srba.

"Kada govori o Domovinskom ratu na isti način pokušava stigmatizirati hrvatski narod kako je bio stigmatiziran 45 godina: Hrvati su ustaše, pa se pričaju priče o Jasenovcu i dječjim logorima, a ne može se izgovoriti istina od prije 20 i nešto godina”, rekao je.

Pozvao ga je da ”hrabro kaže da nije bilo agresije na RH, što zapravo negira i njegov tutor Aleksandar Vučić, pa da znamo na čemu smo, da znamo tko drži stolicu Andreju Plenkoviću”.

Premijera Plenkovića pozvao je da mu postavi isto pitanje.

"Da li je njegova uloga u ovom trenutku isključivo da Srbija uđe u EU preko leđa Hrvatske, bezuvjetno, bez priznavanja agresije, bez rješavanja sukcesije, zašto ne bismo otvorili pitanje ratne odštete i zašto šutimo. Hrvatska nije samu sebe razarala”, rekao je Zekanović.

Hrast za osudu svih totalitarnih režima

Kazao je i kako je on i njegova stranka HRAST za osudu svih totalitarnih režima – komunizma, fašizma i nacizma, no i dodao da "dok imamo uspješnu rehabilatiju četničkog pokreta u Srbiji, u Hrvatskoj se izmišljaju priče o ustašama".

Poručio je i kako se Milorad Pupovac mora duboko ispričati za „ono što radi svojoj hrvatskoj državi i hrvatskom narodu koji je jedini konstitutivan u Hrvatskoj”.

Premijera Plenkovića Zekanović je pozvao da raspiše izbore. "Nema nikakvog smisla da partner kao što je Pupovac, koji negira temeljne vrijednosti, drži većinu u Hrvatskom saboru”, ustvrdio je Zekanović.

>> Pogledajte konferenciju Milorada Pupovca

Komentara 39

TT
tTony
15:48 20.09.2018.

Dali ovo triba konentirat ili je sve na mistu .Sibencani ne mogu protu istine, mogu oprostit ali ne mogu zaboravit bobardinanje Kresimirova grada..

KR
kruti
15:46 20.09.2018.

BRAVO zeko, briselsko-istanbulska drugarica andreja&njegov četnički partner na APARATIMA!!!!

Avatar anti_komunist
anti_komunist
16:22 20.09.2018.

napokon da netko javno kaze i bez rukavica chetniku da je chetnik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije