Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa u saboru

Pupovac u Saboru govorio o brojkama u Domovinskom ratu. Culej: Sram te bilo!

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.06.2018.
u 11:43

– S pravom ste osjetljivi na to jer su zločini počinjeni, a nedužni stradali... – rekao je Pupovac praćen dobacivanjem Steve Culeja.

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac upozorio je u srijedu na početku saborskog zasjedanja na 'nesvakidašnji i opasni istup bivšeg novinara Igora Vukića na javnom servisu HRT-u,  na kojem je negirao zločin genocida i holokausta i činjenicu da je Jasenovac bio logor smrti', što je uzrujalo HDZ-ovca Stevu Culeja koji je, iako nije dobio riječ, počeo dobacivati iz saborske klupe, praćen opomenama predsjednika Sabora.

– Negirao je i činjenicu da je tamo bilo ubijeno i umoreno više od 20 tisuća djece – obrazlagao je Pupovac u svojoj slobodnoj raspravi prozivajući HRT da se od istupa ogradio, ali ga nije i osudio.

– Javni servis daje prostor poricatelju i negatoru zločina genocida i holokausta prema Romima, Židovima, Srbima i ratnog zločina prema Hrvatima koji su bili nepodobni za tadašnji ustaški režim – naveo je Pupovac.

Takve teze, rekao je, nastoje potisnuti utvrđene istine međunarodno poznate činjenice. – Neki ovdje mašu glavom da nije tako, to su sve izmislili Srbi...  Da netko kojim slučajem dotakne brojke iz ovog rata iskopali bi mu oči. S pravom ste osjetljivi na to jer su zločini počinjeni, a često su nedužni stradali... – rekao je Pupovac praćen dobacivanjem Steve Culeja i upozoravanjem predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da prestane dobacivati.

Milorad Pupovac
1/7

– Imajte dostojanstva saslušati kad se govori o ovoj temi ako ne zbog ubijenih, onda zbog budućnosti ove nacije – poručivao mu je vidljivo uzrujan Pupovac.  

–- Sram te bilo! Lažeš! Ti ćeš mi pričati o žrtvama, gdje si bio za vrijeme... – nastavio je Culej iz zastupničke klupe zaradivši opomenu predsjednika Sabora.

– Kolegice i kolege, molim da dopustite svakom od govornika da iznese stajalište u pet minuta. Slagali se ili ne, demokratsko je pravo da iznose svoje stavove i molim da ne dobacujete i da ne narušavate demokratsko ozračje – zaključio je Jandroković. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentara 356

Avatar mrkyyy
mrkyyy
10:56 06.06.2018.

Kaj hoće Pupi? Igor Vukić je Srbin. Otac mu je kao dijete bio u Jasenovcu. Valjda čovjek ima pravo pričati o Jasenovcu. Uz to, Igor Vukić je hrvatski branitelj, jedan od otprilike 10 000 Srba koji su branili svoju domovinu. Zašto Srbe u Hrvatskoj ne predstavlja jedan od njih, a ne Pupi?

ST
stefj
10:59 06.06.2018.

Interesantno je kako Pupovac ovdje napada svog potencijalnog birača. Naime Vukić je Srbin kojem je dobar dio obitelji prošao baš kroz taj logor Jasenovac... I to nema veze s negiranjem holokausta. Lijepo je čovjek rekao da su Židovi i Romi bili odvojeni i da se prema njima odnosilo kao što se i Njemačka odnosila, te da je većina deportirana, a dio ubijen. To je baš potvrda holokausta... Nitko ne govori o tome da su u knjizi objavljeni podaci iz dokumentacije UDBE, OZNE, komisije za utvrđivanje zločina okupatora, dokumentacije NDH i iz izjava samih logoraša. Knjiga je pisana da se suprostavi Srpskom i Jugoslavenskom mitu o genocidnosti Hrvata...

SX
sudbina x
11:03 06.06.2018.

Zašto je večernjaku važnije što je rekao petokolonaš od onoga što je rekao hrvatski branitelj...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije