Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržali Plenkovića

Pupovac o tome hoće li biti član Vlade: Interes nam je da budemo ravnopravan partner

Zagreb: Milorad Pupovac komentirao je raspuštanje Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.07.2020.
u 13:15

Na pitanje hoće li biti član Vlade, Pupovac nije odgovorio, samo je rekao da je interes SDSS-a i ostalih manjina da budu ravnopravan partner u Vladi, a tko će od njih biti u Vladi i na kojoj poziciji o tome će se najprije razgovarati na zajedničkom sastanku Kluba nacionalnih manjina, a onda i s premijerom

SDSS će dati podršku Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, odlučilo je u utorak stranačko predsjednišvo, no  predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac odbio je odgovoriti hoće li on osobno ući u vladu poručivši samo da 'manjinci' žele biti ravnopravni partneri u izvršnoj vlasti.

Predsjedništvo SDSS-a u utorak je ovlastilo trojicu svojih novoizabranih zastupnika da daju potpis Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, izjavio je Pupovac novinarima nakon sjednice stranačkog predsjedništva na kojoj je rasprava o potpori Plenkoviću trajala svega 15-ak minuta.

S tri potpisa SDSS-a pridodanih na 73 potpisa Plenković će otići predsjedniku Republike kao kvalificirani mandatar za sastav vlade, dodao je Pupovac.

Potvrdio je da se na sjednici predsjedništva SDSS-a razgovaralo o načinu participacije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

"Imamo različite ideje i njih ćemo raspraviti danas popodne s kolegama iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina kao i s preostala dva partnera HNS-om i Reformistima s kojima smo dosad razgovarali o pitanjima političke participacije u Vladi i programu Vlade", rekao je predsjednik SDSS-a.

Na pitanje hoće li biti član Vlade, Pupovac nije odgovorio, samo je rekao da je interes SDSS-a i ostalih manjina da budu ravnopravan partner u Vladi, a tko će od njih biti u Vladi  i na kojoj poziciji o tome će se najprije  razgovarati na zajedničkom sastanku Kluba nacionalnih manjina, a onda i s premijerom.

Prije toga nećemo licitirati ni s imenima ni s pozicijama u javnosti, poručio je.

Sastanak Kluba nacionalnih manjina održava se danas u Hrvatskom saboru u 13 sati, rekao je.

Ključne riječi

Komentara 21

OK
okvarbudovič
15:45 07.07.2020.

pupiya za ministra odbrane.

Avatar Jopa
Jopa
15:09 07.07.2020.

Nemaju što u vladi raditi manjinci koji se biraju na način da ih može izabrati 10 glasača. To bi bilo neravnopravno prema ostalima.

SJ
Samo ja
13:30 07.07.2020.

Nadam se da vise necete biti u vladajucoj kliki,nemate sta tamo raditi,manjine su zasticene ustavom,a ne da manjine drmaju sa svime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije