Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MINISTRI

Pupovac o rekonstrukciji Vlade: SDSS podržava osnaživanje Vlade, ali ne treba čekati jesen

Milorad Pupovac, Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.07.2019.
u 14:07

Misli da nema potrebe da se gubi vrijeme i čeka s rekonstrukcijom do jeseni, ali opet sumnja da će se to napraviti do petka dok još zasjeda Sabor.

SDSS podržava povećanje funkcionalnosti i osnaživanje Vlade koje je najavio premijer Andrej Plenković, kazao je čelnik te stranke Milorad Pupovac dodavši kako misli da  ne bi trebalo čekati jesen za najavljenu rekonstrukciju. U nagađanjima tko će zamijeniti ministre na odlasku spominjala se čak i opcija da netko SDSS-ov dobije Ministarstvo uprave, no Pupovac tvrdi kako o tome tko će preuzeti to ministarstvo nemaju nikakvu ideju.

– Povećanje funkcionalnosti i osnaživanje Vlade po mišljenju našeg kluba i stranke dobrodošao je potez, i u tom smislu podržavamo stajalište Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a i čekamo da premijer napravi ono što je nužno, a to znači unutrašnje konzultacije da sam odluči i procijeni to što je neophodno napraviti, a nakon toga valjda ćemo i mi biti obaviješteni. Što se tiče priča o smanjenju Vlade, imali smo raznih pokusa s manjim brojem ministarstava, ali to nije nužno povećalo funkcionalnost, mislim da će premijer odlučiti hoće li imati isti broj ministarstava, veći ili manji broj ili će se to raditi na drukčiji način – komentira Pupovac.

Misli da nema potrebe da se gubi vrijeme i čeka s rekonstrukcijom do jeseni, ali opet sumnja da će se to napraviti do petka dok još zasjeda Sabor.

– Danas je koliko razumijem srijeda, stigne se otići dva puta na ručak, ali za ozbiljnije poslove mislim da nema vremena – kaže Pupovac.

Upitan opterećuju li Vlade afere ministara, odgovara kako štošta opterećuje rad Vlade.

– Opterećuju ga razne okolnosti u društvu, ono do čega je nama kao partneru stalo jest političko snaženje, jačanje Vlade i političke scene u zemlji jer nam se čini da je to krizna točka koju treba sagledati i sanirati – uzvraća Pupovac, pa je dodatno upitan znači li to da misli da trebaju otići i ministri kao Goran Marić, Gabrijela Žalac i ostali....

– Ja jesam lingvist, ali nisam stručnjak za pojedinačna imena te vrste, barem ne u tom smislu, dakle, što se tiče odluke predsjednika Vlade kako će izgledati njegov prijedlog za rekonstrukciju, ta pitanja postavite njemu, a ne meni. A kada dođe vrijeme za razgovor te vrste, onda ćemo mi reći svoje mišljenje – zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar rubinet
rubinet
14:11 10.07.2019.

Uvaženog Pupovca za ministra kulture.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:29 10.07.2019.

Uhljebio sebe , sina , snajku a hrvatski sinovi pune autobuse za njemacku

Avatar Croatino
Croatino
14:35 10.07.2019.

Ajde ti sad nekom normalnom covjeku objasni kako HDZ koalira sa SDSS, ciji ce predsjednik za mjesec dana otici u Srbiju i zaliti sto su Hrvati 95-te "ratnim zlocinom" potjerali srbe iz RH. Cuti ce se sirene, Vucic ce zaplakati a Pupi ce mu drzati rukice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije