Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik SDSS-a

Pupovac o odlasku u Knin: Razgovaramo o svemu, zločine nad Srbima treba osuditi

Zagreb: Milorad Pupovac komentirao je raspuštanje Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.07.2020.
u 12:02

Upitan bi li se dolaskom predstavnika SDSS-a u Knin poslala poruka mira, Pupovac je kazao da poruku mira treba graditi, a da smo mi to prestali nakon 2011. godine kada smo je zadnji put čuli od generala Gotovine nakon što je oslobođen.

 Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je u srijedu da se razgovara o tome što za  predstavnike te stranke može značiti odlazak na proslavu 25. obljetnice Oluje u Knin, dodavši da nema uvjeta, ali da se razgovara i o dolasku predstavnika Vlade u Grubore.

"Razgovoramo o svemu što to može značiti za nas i o svemu što to može donijeti. Ako procijenimo da će to donijeti ono što smatramo da bi trebalo, donijet ćemo odluku koja će ići u pravcu najboljeg rješenja", izjavio je Pupovac za N1 prilikom ulaska u Hrvatski sabor. 

Dodao je da se, ako procijene da to nije moguće u današnjim okolnostima, u SDSS-u nitko neće trošiti za nešto što nema garancije i jamstva da će uspjeti.

Upitan hoće li SDSS uvjetovati svoju nazočnost u Kninu dolaskom Vlade u Grubore, Pupovac je ustvrdio kako nema uvjeta, ali da postoje razgovori. 

"Postoji samo svijest o tome da se sve žrtve i sva stradanja  trabaju poštivati i da se zločini koji su počinjeni, a evidnetno jesu počinjeni zločini nad Srbima, da te zločine treba osuditi, a one koji su počinili te zločine privesti pravdi", poručio je.

Poručio je da ova Vlada ima osobitu odgovornost, između ostaloga, da što je moguće više ratnog nasljeđa ostavi iza sebe, a da gradi kulturu mira, budućnost i zemlju koja će živjeti u miru i bez poruka koje će na bilo koji način remetiti bilo čiji mir, i koje će stvarati mir na granici naše zemlje i mirnodopske odnose sa susjedima.

Upitan bi li se dolaskom predstavnika SDSS-a u Knin poslala poruka mira, Pupovac je kazao da poruku mira treba graditi, a da smo mi to prestali nakon 2011. godine kada smo je zadnji put čuli od generala Gotovine nakon što je oslobođen.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar madcap
madcap
12:23 29.07.2020.

U ovome, puna podrška Milanoviću,. Plenkoviću i Pupovcu. Dobar dan normalna Hrvatska! Napokon.

BL
Blacknemesis8
22:38 11.08.2020.

Neznam di je ono o Saborskoj zastupnici Karolini Kristo, ali to sto je rekla nakon govora srpske djevojke i ispovijesti, o bijegu nakon oluje, kao malena curica i dok je zapravo bila malo dijete,...Saborska zastupnica Karolina V. Ktisto je ispravlja, da se u SABORU govori hrvatski, doslovno,...da nije tacka nego tocka, da nije august nego kolovoz....itd....?!?!?! E,pa, ovako. Draga mlado, Damo, ovo je prva demokracija na ovim prostorima. I, hvala vam na vasim iskrenim rjecima. RH je suverena, slobodna i demokratska zemlja. Mi smo je branili i na kraju obranili. Da bi vi mogli govoriti. Osobito omladina. Nece vama nitko vise braniti da govorite autenticno. Sloboda i Cast za Buducnost. Islkucivost netreba nitko. Krscani ili ne. Eto..mozda neko nemisli kao ja, neka mi oprosti, ali mene je posramila Karolina. Pa, zato, zelim reci, da vise nitko, Hvala Bogu, nemora stradati zbog govora ili misljenja. Jos ako je iskreno i autenticno. Srpski..?! Pa, nego nako ?! Evo, to je sve. Neka mi oproste, oni koji se neslazu, ali omladina slijedi nas starije, a, onda se cudimo, ako vrijedaju na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Koga oponasaju ?! Nas starije. Nista drugo. Pozz svim Hrvatima, ma gdje bili. I, svim ljudima dobre volje. Osobito mlade. Ostanite mladi i neslusajte starije previse.

MI
mile06
12:19 29.07.2020.

Pupovac je najaci politicar u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije