Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

Pupovac ne savjetuje Josipoviću posjet Kosovu

pupovac i josipović
Antonio Bronić/Pixsell
14.01.2010.
u 12:18

U intervjuu za Deutche Welle Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, rekao je kako bi Josipovićeva politika, ali i Vladina, ove godine trebala biti posvećena regiji kao pretpostavci uspješnog okončanja pregovora s EU.

Očekujem da će se Ivo Josipović i predsjednik Srbije Boris Tadić razmjerno brzo susresti i da će budući hrvatski predsjednik među svojim prvim posjetima obići Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Ne bih savjetovao da ovog trenutka Josipović prioritet usmjeri prema Kosovu, nego prema Srbiji i BiH jer je to mjesto gdje se od hrvatske vanjske politike očekuje značajan doprinos u odnosu na proteklo razdoblje - rekao je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, za njemački radio Deutsche Welle, a
danas prenosi beogradski B92.

Objasnio je da "ne bi bilo mudro da u ovom trenutku ode na Kosovo". Pupovac je ocijenio da su hrvatsko-srpskih odnosa zahladnjeli zbog uzajamnih tužbi za genocid, načina na koji je Hrvatska svjedočila na Međunarodnom sudu pravde u Haagu o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i nedavnog posjeta Stjepana
Mesića Kosovu.

- Kosovo ne bi trebala biti prepreka u hrvatsko-srpskim odnosima, za koje je daleko veći teret naslijeđe iz Drugoga svjetskog rata i, posebno, sukobi u BiH 1990-ih godina. Od Hrvatske se može samo očekivati da s više obzira pristupa tom pitanju i da politiku "guranja prsta u oko" zamijeni politikom druge vrste - zaključio je Pupovac i dodao kako vjeruje da će Josipović "odigrati pozitivnu ulogu i da će njegova politika, kao i politika Vlade, u ovoj godini biti posvećena regiji kao pretpostavci uspješnog okončanja pregovora s EU".

Komentara 56

TC
tigar-cro
13:04 14.01.2010.

zeljkonl... haha....bojim se, da su, mnogi, izgubili kontrolu dad, sobom......tako da je o kuci, suvisno.....pricati... Ocigledno je, koliko su, jos uvijek, ljudi, podlozni, medijskim manipulacijama a, treba im tako malo......samo, da misle....svojim, a, ne....tudjim....glavama...

BO
bomba
13:04 14.01.2010.

Samo Mesiću je prioritet Kosovo. Glavonja otišao na Kosovo prije izbora i ostavio vruć krumpir svom nasljedniku. Koji je ono namazanko.

TC
tigar-cro
12:55 14.01.2010.

zeljkonl... e, za splavove me, ne treba nagovarati......no, klinci idu u skolu pa nas je to sprijecilo....ali, bome smo dosta \"\"ludovali\"\" od Subotice do Leskovca....pa, ti vidi...:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije