Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ ODGOVORA

Pupovac najavio reakciju na zahtjeve braniteljskih udruga

Milorad Pupovac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
15.09.2018.
u 14:25

- Što se tiče naše reakcije na sve što se događa u Vukovaru i oko pitanja za ratne zločine i oko pitanja prava manjina - uskoro će biti naša reakcija -  rekao je kratko Pupovac, nakon okruglog stola GONG-a u Novinarskom domu.

SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac odbio je u subotu novinarima komentirati zahtjeve braniteljskih udruga da se očituje o Oluji i Domovinskom ratu, ali je najavio da će reagirati "uskoro". 

- Što se tiče naše reakcije na sve što se događa u Vukovaru i oko pitanja za ratne zločine i oko pitanja prava manjina - uskoro će biti naša reakcija -  rekao je kratko Pupovac, nakon okruglog stola GONG-a u Novinarskom domu. 

Braniteljske udruge zatražile su od SDSS-ovog Milorada Pupovca, partnera u HDZ-ovoj vladajućoj koaliciji da se, zbog odlaska u Bačku Palanku i izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića 5. kolovoza na tamošnjoj komemoraciju za žrtve Oluje, očituje o Domovinskom ratu i Oluji.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava za 13. listopada najavljuje prosvjed u tom gradu zbog sporog i neučinkovitog procesuiranja ratnih zločina, a datum prosvjeda podudara se s vukovarskim igrama invalida Domovinskog rata u organizaciji Hvidre.

Na novinarsko pitanje misli li da je to pritisak na srpsku zajednicu, Pupovac je uzvratio: "Ako pitate Kineze, oni će vam reći da nije na njih!". 

Pogledajte i video: Pripadnici HOS-a prosvjeduju ispred središnjice HDZ-a

Komentara 84

ST
stefj
14:49 15.09.2018.

Da sada nikada Pupovac nije izrazio žaljenje za zločinima koje su Srbi napravili na području Hrvatske, a još manje se ispričao, nego je svaku ovakvu situaciju okrenuo sebi u korist pozivajući se na ugroženost Srba u Hrvatskoj... Ima svoje sunarodnjake na bitnim pozicijama (npr. ambasada SAD-a) u svim međunarodnim "humanitarnim" organizacijama, u medijima i kada počne prepucavanje, tu mu se jako teško oduprijeti... Uz to, HDZ ima jako skretanje nalijevo, tako da će Plenković sigurno podržati Pupovca i sve vezano za zločine će se opet zataškati... Pogledajte malo kako se mijenja pisanje medija, kako se prebacuje loptica na političku borbu, sve samo da se makne fokus sa potrebe da se zločinci osude. Uskoro nitko neće pričati o tome da prosvjed traži osudu zločinaca, već će svi pričati o progonu manjine i gaženju prava Srba, o Ustašama i tko zna čemu...

BA
bakulušić
14:40 15.09.2018.

Milorad Pupovac reagira stalno i obično se to svodi na provociranje. Od Jasenovca i Šaranove jame preko "pokrštavanja" 10 000 srpske nejači pa do "diskriminacije" srpske manjine i prisistvovanja skupovima na kojima se Hrvatsku proglašava fašističkom državom. Što još ima kazati?

JM
jm98
14:35 15.09.2018.

Pupovac je smjenio Kajkića. Pupovac pitaj Kajtazija zašto manjinci pucaju po Vukomercu.Poatali su strah i trepet za ljude.Kajtazi je netragom nestao,a u suprotnom njega i tebe bi bile pune novine. Najbolja reakcija bi bila prekid koalicije i to je to.Što si radio u Bačkoj Palanci.Tvoji su sunarodnjaci trećinu Hrvatske potaracali,a Vučić govori kako kupuje oružje za Srbe pa nek se zna da su svoj na svom.Pupovac,zaveži labrnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije