Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski logoraši:

'Pupovac je u Negoslavcima hrabrio pobunjene Srbe, a Plenković pokušava kupiti mir'

Pupovac u Negoslavcima
Branimir Bradarić
10.10.2020.
u 18:13

Hrvatsko društvo logoraša smatra kako su nedavna uhićenja predstava za javnost tempirana prije ovogodišnje kolone sjećanja u Vukovaru.

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije ocijenilo je u subotu da je Milorad Pupovac bio u Negoslavcima kako bi "hrabrio pobunjene Srbe da se ne boje nikakvog suda dok je on na vlasti."

"Milorad Pupovac svojom izjavom u Negoslavcima, a povodom uhićenja Srba za ratni zločin, izravno i besramno pokušava utjecati na buduću sudsku presudu", stoji u priopćenju.

Hrvatsko društvo logoraša smatra kako su ta uhićenja predstava za javnost tempirana prije ovogodišnje kolone sjećanja u Vukovaru.

"Plenković na ovaj način pokušava koliko toliko kupiti mir prilikom odlaska u Vukovar gdje će ga dočekati  ozlojeđena rodbina poginulih i nestalih žrtava kao i od HDZ-a odmetnuti gradonačelnik Ivan Penava koji se i odmetnuo samo zato jer zločinci nisu kažnjeni nego čak i slobodno šetaju gradom gledajući svojim preživjelim žrtvama u oči", napominju.

Iz Društva poručuju hrvatskim građanima pravoslavne vjeroispovijesti da "prestanu sanjati i da ne slijede svoje lažne “Mesije” jer su oni svojim djelovanjem doveli u pitanje njihov biološki opstanak, da se prestanu držati zavjeta šutnje i iznesu svoja saznanja o zločinima koja su počinili njihovi susjedi te da prihvate ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

"Dok je god HDZ u koaliciji s SDSS-om, neće biti ništa od privođenja pravdi četničkih zločinaca iz Domovinskog rata", zaključuje se u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije Ivan Turudić.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u petak, u vezi uhićenja dvojice Srba za ratni zločin na Ovčari, kako nije rješenje da se "preostali Srbi u Hrvatskoj drže taocima i zečevima za odstrjel", već da se Zagreb i Beograd dogovore i nađu rješenja za problem ratnih zločina.

"Ne želimo da nitko tko je nedužan bude proglašavan i tretiran kao ratni zločinac, a svatko za koga postoje nepobitni i jasni dokazi treba se suočiti s tim i pravda mora odraditi svoje", rekao je Pupovac  ocijenivši kako se u Hrvatskoj formira javno mišljenje "da su ljudi unaprijed krivi i da Srbi ne mogu biti ne krivi". SDSS je izrazio sumnju u objektivnost i nepristranost u slučaju uhićenja u Negoslavcima.

Komentara 19

HH
HH:
19:37 10.10.2020.

Trenutni izborni zakon je sramotan, pojedine skupine građana(tzv. manjine) su na izborima privilegirane u odnosu na ostatak građanstva, treba ukinuti te posebne izborne jedinice i uvesti da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica sa izbornim pragom od 5% za stranke i 10% za koalicije.

KE
Kentucky
19:34 10.10.2020.

Zahvalite se glasacima hdz-a sve je g.Penava rekao neki dan..znali ste za koga glasate!

AD
adminka
22:24 10.10.2020.

Srbi u Hrvatskoj vječno s figom u džepu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije