Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Pupovac: Ideja je smanjiti postojeće podjele u regiji

pupovac
Tea Romić/VLM
19.10.2012.
u 14:29

Dvodnevni susret predstavnika srpskog, hrvatskog, crnogorskog i bosanskog parlamenta

Predsjednici i zamjenici predsjednika vanjskopolitičkih odbora parlamenata Hrvatske, Srbije, BiH te Crne Gore dva su dana u Hrvatskom saboru dogovarali način neformalne međuparlamentarne suradnje. Milorad Pupovac, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku rekao je da su na inicijalnom sastanku dogovarali kako da podijele odgovornost za produbljivanje mira, izgradnju povjerenja i stabilnost, uzajamnu suradnju i jačanje međusobnih odnosa te stvaranje jačih, boljih te artikuliranijih pretpostavki za suradnju ove četiri zemlje.

– Dogovorili smo isključivo neformalnu suradnju pa osnivanje regionalnog parlamenta ne dolazi u obzir. Nemamo ambicija osnivati parlament. To bi podijelilo regiju – rekao je Pupovac i zaključio da njihova ideja nije napraviti nešto što će ljude u regiji dijeliti, nego nešto što će postojeće podjele smanjiti. Uzori za regionalnu suradnju su zemlje Beneluksa, nordijske i baltičke zemlje. Na dvodnevnom sastanku, uz domaćina Pupovca, sudjelovali su Marija Obradović iz Srbije, Mirza Kušljugić iz BiH, Miodrag Vuković iz Crne Gore te Zoran Pusić, dopredsjednik Igmanske inicijative.

Marija Obradović iz Srbije rekla je da je ovaj dogovor važan prvi korak koji pokazuje da su neka loša vremena iza nas i da je započeta neka nova era dobre suradnje. Mirza Kušljugić iz Bosne i Hercegovine, koji je domaćin idućeg susreta, rekao je da je za sljedeći sastanak ostavljena tema neriješenih problema i izazova iz prošlosti.

Komentara 10

Avatar navijač
navijač
14:44 19.10.2012.

Pravirazlog ovakvihrazgovora mi smrdi na povratak tamo gdje smoi do sad bili.Daj bože Šengena.

OB
-obrisani-
14:46 19.10.2012.

Nema tu mira dok u Srbiji govore koje Hrvatske gradove treba izbjegavati i kako su Hrvati največi neprijatelji uz Ameriku i Njemačku, daleko od toga da Hrvati vole Srbe, a i muslimani nas, tako da to što vas troje pregovarate to narod zaboli ona stvar, nama svima je najbolje da se okrenemo EU, Rusiji kako tko i da što manje izazivamo i razgovaramu u regiji...

OB
-obrisani-
14:36 19.10.2012.

Schengen će ti biti fina granica i zaustavit će se podjele....popljugali ste tom činjenicom, definitivno....pa cvrkući ti nama do mile volje...baš nas briga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije