Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporan termin

Pupovac i Puhovski: Konačište nije adekvatan izraz za ratni logor

puhovski, pupovac
Žarko Bašić/Pixsell
25.05.2011.
u 16:33

Logor u Kerestincu, u kojem je za Domovinskog rata mučeno i ubijeno više civilnih i vojnih osoba srpske nacionalnosti, u izvješću ministra unutarnjih poslova naziva se "Konačište ratnih zarobljenika Kerestinec"

U izvješću ministra unutarnjih poslova o obavljenim policijskim poslovima za prošlu godinu našao se i jedan u najmanju ruku čudan termin. Logor u Kerestincu, u kojem je za Domovinskog rata mučeno i ubijeno više civilnih i vojnih osoba srpske nacionalnosti, zbog čega je PU zagrebačka protiv pet osoba podigla kaznene prijave u studenom prošle godine, u izvješću se naziva "Konačište ratnih zarobljenika Kerestinec." Na neadekvatan izraz na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost upozorio je SDSS-ov Milorad Pupovac.

- Kada se riječ konačište prevede na engleski, dobije se riječ hotel, a na talijanski hostelo. Hostel je mjesto gdje odsjedamo na putovanjima i bojim se da je to neadekvatan izraz te je važno naći neku drugu riječ - upozorio je Pupovac.

S njim se slaže i analitičar Žarko Puhovski za kojega je upotrebljeni termin "konačište" fundamentalna greška koju treba apsolutno promijeniti.

- Sve totalitarne ideologije pokazale su se neuspješne u pokušaju da stvarnost uljepšavaju terminologijom i stvari zovu drugim imenom. Jako je čudno da se to događa u demokratski ustrojenoj državi. To se ne smije raditi, pogotovo ne organi gonjenja, upozorava Puhovski.

Komentara 41

OB
-obrisani-
16:48 25.05.2011.

okončalište.......?

OD
otac_domovine
17:20 25.05.2011.

Zanimljivo da se Pupovac i Puhovski ne bune na isto ovo, samo u brojevima puta 50 u Srbiji. Znam, reći će da su u Hrvatskoj, ali nisu li oni Srbi? Pa red je da ih zanima i šta se njihovimm sudržavljanima iz Hrvatske događalo u Srbiji. Ali njih ne zanima kada to podržavaju.

BC
BCA
18:05 25.05.2011.

Admine, znaš li ti razliku između stratišta i svratišta...he..he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije