Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Predeuropsko stanje'

Pupovac: Hrvatska se vraća u 90-e?

pupi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.12.2013.
u 19:30

- Riječ je o opasnom trendu koji predvode različite institucije u Hrvatskoj, kaže Pupovac

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik. Milorad Pupovac ocijenio je danas u Beogradu kako kampanja protiv građanskih, europskih vrijednosti i manjinskih prava Srba nije pojedinačna i izolirana, zbog čega je opasna, jer ima elemente povratka u devedesete, prenose brojni mediji u Srbiji pisanje agencije Tanjug.

- Riječ je o opasnom trendu koji predvode različite institucije u Hrvatskoj, dio katoličkog klera, dio njima bliskih nevladinih organizacija, dio udruga ratnih veterana i ekstremno desnih političkih stranaka - rekao je Pupovac dodajući kako "vrlo cijeni" napore hrvatske vlade i njene prve potpredsjednice, ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, ali da su 'posljednji događaji opasni, jer mogu neutralizirati te napore i vratiti zemlju u 90-e i predeuropsko stanje'.

Pupovac se danas u Beogradu susreo s prvim dopredsjednikom srpske vlade i najutjecajnijim srpskim dužnosnikom, Aleksandrom Vučićem te s još nekoliko dužnosnika iz srpskog političkog vrha,a razgovarali su, kako je pojasnio Pupovac, 'o trenutnom položaju Srba u Hrvatskoj, o političkoj situaciji u Hrvatskoj i o tome kako pojačati povratak i kako pomoći ljudima koji se vraćaju, kako poboljšati položaj Srba u Hrvatskoj u svjetlu negativnih trendova, a ne pogoršati odnose Srbije i Hrvatske'.

>> Pupovac: Dolaze teška vremena za Srbe u Hrvatskoj

Komentara 58

Avatar vekavac
vekavac
19:54 03.12.2013.

"Gospodine "Pupovac Hrvatska se ne može vratiti u devedesete iz prostog razloga ,potjerali smo agresora ali ostala je peta kolona i ona je rak rana ove države.Odnos Hrvata i Srba u Hrvatskoj ste pokvarili vi političari svojim lažima .I na kraju molim te ostani u Beogradu biti će ljepše i tebi i nama.

AP
apolon
20:07 03.12.2013.

Gospodine Pupovac...vjerujem vam da su ovo teška vremena za Srbe koji žive u Hrvatskoj ali ne trebam vjerovati, već posve jasno vidim da je nama Hrvatima još teže pod ovom nesposobnom vladom čiji ste aktivni član!!!m čiji ste aktivni član!!!

Avatar katarina_26
katarina_26
20:07 03.12.2013.

Jedan podatak iz devedesetih kada se već ovaj poziva na devedesete. Na prvim demokratskim izborima u općini Vukovar pobijedio je SKH presvučen u SDP-e. U tom SDP-u većinu SDP-ovaca činili su Srbi, samo su dvojica bili Hrvati. Dakle, većinu vijećnika imao je SDP-e ali svi SDP-ovski vijećnici srpske nacionalnosti prešli su na onu stranu kada je počela srpska politička i ratna agresija na Vukovar. Zašto Milanović i Pupovac stalno inzistiraju na povratku učesnika srpske agresije na hrvatsku? Jednostavno zato što su to politički glasači SDP-a kao što su bili i devedesetih. Ovaj podatak je lako provjeriti ako se malo pročačka u izborni rezultat u Vukovaru devedesetih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije