Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAŽENKA DIVJAK

'Puno smo napravili, rezultati će se vidjeti iduće godine'

Blaženka Divjak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
28.12.2017.
u 11:39

Nisam baš upućena u sve detalje drugih resora, ali mislim da smo mi u našem resoru puno radili, rekla je Divjak.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak uoči sjednice Vlade u Zagrebu kako je zadovoljna rezultatima tog resora ostvarenima u šest mjeseci njezina mandata a kao ključne četiri točke navela je poticanje izvrsnosti u znanosti, Zakon o strukovnom obrazovanju, nastavak rada na kurikularnoj reformi i programske ugovore za visoko obrazovanje.

"U posljednjih šest mjeseci od kad sam ja ministrica mislim da smo puno napravili po sve četiri točke koje smo obećali da ćemo raditi", rekla je Divjak odgovarajući na pitanja novinara na Markovu trgu.

"Pripremamo pilot projekt kurikularne reforme za iduću godinu. Također smo napravili i novi Zakon o strukovnom obrazovanju koji nam je podloga za povlačenje milijardu kuna vezanih uz reformu strukovnoga obrazovanja. U znanosti stvarno potičemo izvrsnost – napravili smo sve da od iduće godine zaposlimo 250 novih mladih znanstvenika u sustavu visokoga obrazovanja. I ono što, evo, sada pripremamo su programski ugovori za visoko obrazovanje", pojasnila je ministrica.

Rezultati svega toga više će se vidjeti tek iduće godine, napomenula je. "Nisam baš upućena u sve detalje drugih resora, ali mislim da smo mi u našem resoru puno radili, a rezultati su takvi da ja vjerujem da će većina toga biti vidljiva u školama i fakultetima za iduću godinu", kazala je Divjak, istaknuvši kako su povratne informacije zasad pozitivne.

"Naravno, nikad nisu svi zadovoljni. Ja mislim da mi ono što pokušavamo cijelo vrijeme imati - jednu otvorenu direktnu komunikaciju s učiteljima, profesorima, znači – sa strukom, i ono što mi dobivamo kao povratne informacije s terena - je da učitelji i profesori podržavaju ono što mi radimo", ocijenila je.

Medved: Zadovoljan sam postignutim, ali pred nama je velik posao

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je rekao kako je u najvećoj mjeri zadovoljan postignutim u svom resoru ovoj godini, izrazivši zadovoljstvo donošenjem novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih  obitelji.

 "U najvećoj mjeri sam zadovoljan onim što smo postigli, ali pred nama je još jako puno posla", izjavio je Medved novinarima uoči sjednice Vlade.

 Izrazio je zadovoljstvo donošenjem novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kojim je, ustvrdio je, napravljena snažna podloga s ciljem reguliranja statusnih i materijalnih pitanja branitelja.

 "To je normativna podloga za ono što tek slijedi. Pravi posao će populacija o kojoj skrbimo tek osjetiti punom implementacijom zakona", poručio je Medved.

 Izvijestio je kako je u tijeku izrada i savjetovanje za 18 podzakonskih akata koji su uvjet za implementaciju zakona.

Blaženka Divjak
1/22

Komentara 8

Avatar Maryo
Maryo
21:37 28.12.2017.

Moja ocijena vama je 0 (NULA!!).. od kada vlada HDZ ili SDP, potpuno je isto!!

DU
Deleted user
13:30 28.12.2017.

ma rezultati se već vide,pratimo li našu mladost samo po Irskoj ili Njemačkoj

DH
dalibor.hren
15:32 28.12.2017.

Najbolji su u konstataciji da je puno manje nezaposlenih! Mene zanima koliko je više zaposlenih nego prošle godine!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije