Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARKING

Pulski franjevci pokrenuli ilegalni biznis: Mjesečno mogu zaraditi i 25 tisuća kuna

Parking pulskog samostana
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
23.08.2019.
u 12:11

Ukoliko samostan ima 50 korisnika koji mjesečno plaćaju 500 kuna parking, tada samostan utrži čistih 25 tisuća kuna mjesečno

Pulski samostan sv. Franje uveo je uslugu parkinga u samostanskom dvorištu koje se ne plaća SMS-om ili na automatu, već milodarom. Naime, riječ je o ilegalnom parkiralištu pa bi izdavanje računa moglo poslužiti kao dokaz ilegalne radnje, piše Glas Istre. 

Ne zna se kada je samostan pokrenuo svoj biznis s parkingom, međutim neki korisnici parkinga ispričali su kako plaćaju 500 kuna mjesečno za rezervirano mjesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo pet tisuća kvadrata i na kojem je izbrojeno više od 50 automobila. 

To znači ukoliko samostan ima 50 korisnika koji mjesečno plaćaju 500 kuna parking, tada samostan utrži čistih 25 tisuća kuna mjesečno, odnosno 300 tisuća godišnje bez da plati porez državi.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar rubinet
rubinet
13:01 23.08.2019.

Glas Istre.... da...crkva im je trn u oku...a bilo bi im bolje neka istraže,raščlane i napišu tko je opljačkao i uništio Uljanik? Možda isto Crkva?

MA
marijaqwer
12:40 23.08.2019.

Kada bi uhljebi dobili 75000 kn od tih 300000 kn , tada bi bilo legalno ..

Avatar nekakav
nekakav
12:19 23.08.2019.

al ilegalni biznis na vrtovima i dvorištima po moru, koja domaćini uredno naplaćuju, nisu ilegalna.... nije ilegalno ni naplaćivati parkiranje u dvorištima obiteljskih kuća u mariji bistrici... znate, bili ste tamo, platili ste nekom 20 kuna za parkiranje u voćnjaku... eto, za 2 tjedna počinje bjelovarski sajam, gudovac... što mislite, plaćaju li porez, imaju li prijavljeno, gudovčani? jer bude na dvorištu kuće 20-ak auta, neki strpaju i 50, taman uz ovce.... da ne budemo dvolični prema franjevcima. baš smo super narod, sami smo prevrtljivi, lažovi, lopovi, al od crkve tražio da su potpuno čisti. crkva je ogledalo naroda, kakav narod takva crkva. al zgodno je imati crkvu s prstima u medu, da bi sebe opravdavali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije