Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HBK

Puljić vjernicima uoči euroizbora: 'Birajte ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane'

Zagreb: Počelo 58. redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
14.05.2019.
u 11:33

"Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate. A pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa „birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane” (Izl 18, 21)"

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u pozdravnom govori na 58. plenarnom zasjedanju HBK, koje je počelo danas, osvrnuo se na predstojeće izbore za Europski parlament te pozvao vjernike da biraju "sposobne, bogobojazne i pouzdane".

"Za desetak dana, od 23. do 26. svibnja, održat će se deveti europski izbori kad će se diljem EU birati zastupnici u Europski parlament. Hrvatska je 2013. godine nakon višegodišnje provjere i čekanja primljena u EU. U tijeku je i kod nas drugi put kampanja za izbor parlamentarnih zastupnika", stoji u govoru, prenosi IKA

"Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici da ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate. A pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa „birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane” (Izl 18, 21). Treba nadati se da će i građani RH to učiniti s moralnom i društvenom sviješću i odgovornošću. Naime, biranjem i glasovanjem oni sudjeluju u odlukama koje se tiču zajedničke budućnosti te učinkovito pridonose demokratskom razvoju naše domovine i Europske unije", stoji u Puljićevu govoru.

Pogledajte video o poznatim Hrvatima koji javno svjedoče vjeru

Ključne riječi

Komentara 41

VO
vorda400
12:12 14.05.2019.

bogobojazne? pa to znači da i kompletnu crkvu treba protjerati pošto vi prvi niste "bogobojazni" da su ljudi ostali takvi još bi vam prolazila razna sranja koje ste obožavali raditi

Avatar istovari
istovari
12:31 14.05.2019.

'Birajte ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane'.... ove bogobojazne pogotovo... od straha vjerojatno ni na ulicu ne smiju...

JO
jocoudriga
12:35 14.05.2019.

"Bogobojazni !? Boje se samo verbalno ili tako stvarno izgledaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije