Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pomažu' premijeru

Puljak i Orešković pripremile "odluke o razrješenju" tri ministra

Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika na prostor "Kluba Dragana Kovačevića"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.10.2020.
u 14:32

Pripremile su "odluke o razrješenju" ministara Tomislava Ćorića, Olega Butkovića i Josipa Aladrovića kako bi, rekle su, premijeru Andreju Plenkoviću pomogle da sačuva obraz.

 Saborske zastupnice SIP-a Dalija Orešković i stranke Pametno Marijana Puljak u petak su pripremile "odluke o razrješenju" ministara Tomislava Ćorića, Olega Butkovića i Josipa Aladrovića kako bi, rekle su, premijeru Andreju Plenkoviću pomogle da sačuva obraz.

"Započeli smo tjedan pozivom ministru Olegu Butkoviću da podnese ostavku, računajući da je on u ovoj Vladi ipak ima kakav-takav osjećaj za političku odgovornost, a to smo temeljili na njegovim prethodnim izjavama kada su se otkrivale afere visokopozicioniranih HDZ-ovih dužnosnika”, pojasnila je Orešković novinarima u Saboru motive za taj potez.

Potom smo, dodala je, ispred "kluba" u Slovenskoj 9 ukazale na činjenicu da institucije države ne funkcioniraju i da se predsjednik države naprosto našao "s krive strane vrata". 

"Nakon toga smo pozvali ministre umočene ili upletene ili pretjerano bliske s aferom na podnošenje ostavki. Ostavke se nisu dogodile, a pristiglo je poprilično poražavajuće izvješće Europske komisije za stanje vladavine prava u Hrvatskoj".

Video - Arsen Bauk o izborima u SDP-u i istupima Zorana Milanovića

 

Želimo pomoći Andreju Plenkoviću da koliko-toliko sačuva obraz, s obzirom na to da je za ovakvo stanje i on odgovoran, poručila je Orešković.

Zato smo, nastavila je Puljak, u ime premijera Plenkovića pripremile odluku o razrješenju tri ministra povezanih s aferom. "Tu je dovoljno samo staviti pečat i potpis premijera i odluka može biti implementirana", rekla je.

S obzirom da je premijer govorio da mu je neugodno i ne osjeća se dobro zato što su ministri upleteni u aferu, a kako oni sami nisu preuzeli političku odgovornost, pozivamo ga da je preuzme on, kaže Puljak.

Upitane što je s odgovornošću predsjednika Republike Zorana Milanovića, Orešković je odgovorila da su sve o tome rekle prije nekoliko dana ispred Slovenske 9. Ako se saznaju neke nove okolnosti, očitovat ćemo se o tome, ali u ovome trenutku usmjerene smo na Plenkovićevu odgovornost, dodala je.

Komentirajući Milanovićevu izjavu u kojoj ju je napao zbog nazivanja posjetitelja "kluba" "prostitutkama i kriminalcima", Orešković je rekla da su, kada je krenula afera, svi mediji pisali da je Dragan Kovačević za svoje prijatelje organizirao zabave na koje su bile pozivane i eskort-dame.

"Citirala sam medijske naslove, a ako oni koji su uhićeni nisu ti koje bismo trebali smatrati kriminalcima, doista ne znam koga bismo trebali", rekla je Orešković.

Komentara 5

DU
Deleted user
14:47 02.10.2020.

ovim dvjema uvazenim saborskim zastupnicama kao da su im mravi usli u riti...

Avatar Cornelius
Cornelius
14:43 02.10.2020.

Cjepivo protiv korone pronaći će se kad-tad, ali lijek za ove bood.let.ne made in pulješković - teško. Eventualno neka tableta, malo tvrđa...

ZA
zadar1
15:43 02.10.2020.

narikače🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije