Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pula: Zaletio se glavom u staklena vrata zbog otkaza

16.12.2008.
u 13:47

Sadmir S. (30), državljanin BiH, u utorak je pred očima osupnutih Puljana najprije u kafiću "Baćo" glavu porezao čašom i pivskom bocom, a potom i staklom ulaznih vrata kafića "Devetka", 200-tinjak metara dalje. Prema izjavama očevidaca, to je učinio ljutit što je u jednom građevinskom obrtu dobio otkaz kao tehnološki višak.

Inače ne pije
- Čest je gost, miran, a inače nije pio. Dobio je otkaz, napio se i onda izgubio razum, kazala nam je konobarica iz Baća, u koji je Sadmir često navraćao s kćerkom. Policija kaže da je oko 11.30 sati dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Baću, iz kojega se Sadmir krvav uputio prema Trgu 1. istarske brigade. Tamo je, u pratnji policajaca i kolega s posla, ušao u kafić Devetku i zatražio piće.

- Policajci su ga pokušali odvući, no on im se, onako mahnit i snažan, otimao. Glavom je razbio ulazna vrata, a krhotine su me lakše ozlijedile, kazao nam je gost Devetke. Za obuzdavanje mahnitog muškarca bila su, pričaju svjedoci, potrebna čak tri policajca, a i oni su ga jedva savladali do dolaska Hitne pomoći.

- Glava mu je obilno krvarila, no ozljede glave i inače su takve. Čini se da je bio pod utjecajem alkohola. Žestoko se otimao, no snaga ga je odjednom napustila, najvjerojatnije kad je popustilo djelovanje alkohola i kad su ga ozljede iscrpile - rekao nam je dr. Fedor Butković s Odjela hitne pomoći. Sadmiru su sanirali ozljede te ga prebacili u Opću bolnicu.

Pred očima djece
Kafić Devetka nalazi se preko puta Osnovne škole Šijana, te u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora. Riječ je o prometnijem dijelu grada. Mnogi đaci i zatečeni prolaznici svjedočili su njegovu mahnitanju. Navodno je već nekoliko dana znao da mu se sprema otkaz, a u utorak mu je i uručen. Neslužbeno smo doznali i da ima povijest psihijatrijskog liječenja zbog alkoholizma.

Policija je na mjesto događaja krenula oko 11.30 sati, nakon što je dojavljeno da netko u kafiću "Baćo" narušava javni red i mir.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije