Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Horvat
Povratak na članak

'Pula i Rijeka tehnološki su toliko zaostale da kineski partneri ne žele investirati'

Svaki građanin koji se smatra za to sposoban, pa i kolega Škoro, na to ima pravo. Pozdravio ili ne pozdravio njegovu kandidaturu ja mu želim puno sreće - dodao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Komentari 27

Avatar krumpirsky
krumpirsky
12:28 24.06.2019.

pula i rijeka su posljednji bastioni komunističkog upravljanja , mentalitet 45g zaostali u revoluciji, dok još u rijeci žive sa mišlju da je bitno obnovit "titov galeb" nema budučnosti

VL
ST
stefj
12:47 24.06.2019.

Toliko o tim antifašistima koji su radili za svoj džep... Svi mi smo platili njihovu pohlepu kao i njihovu zaostalost. Sve se ulagalo u plaće i bonuse, ništa u tehnologiju. Takvo je stanje i u drugim firmama u državnim rukama, takvo je stanje u državnoj i javnoj službi... Uhljebi pojedu sve, nema niti kune za napredak. Od države dobijamo samo sve veće troškove poslovanja, sve više birokracije, sve manje nade... A i dotični ministar, svašta je on obećavao, jedno od najjačih mu je bilo ukidanje parafiskalnih nameta, a kad ono njih sve više. Sada se više o tome niti ne priča... Ma ovaj uhljebistan, to je čudo jedno...

VL
F0
f05081983
12:22 24.06.2019.

'Pula i Rijeka tehnološki su toliko zaostale da kineski partneri ne žele investirati' najtvrdokorniji segment riječko/pulske zaostalosti su mentalni sklop uprava brodogradilišta, koji još uvijek žive u 45_toj, i na čelne pozicije imenuju zaslužne "antifašiste" (čitaj one koji su se istakli u mržnji spram hrvatske i njenog naroda) svih ovih godina, preljevajući iz šupljeg u prazno to je funkcioniralo, dok napokon udba nije rekla stop, tomu treba stati na kraj. odjednom su se ti "veliki brodograđevni neimari" našli u problemima, od kad nema tko financirati, njihovo, neznanje, nerad i lopovluk.👎

VL
DU
dublinboy
12:14 24.06.2019.

A di su pare ?

VL
BA
bacenheider
14:10 24.06.2019.

ova izjava je istinita jer se nigdje nije ulagalo u nove tehnologije.Varteks ima strojeve pedeset godina stare i sad budi ti konkurentan onima koji imaju novu tehnologiju koja je pedeset puta brza od te zastarjele.

VL
PA
Patek
13:23 24.06.2019.

Poduzeća jugoslavenskog tipa i duha niti su ikada bila konkurentna, niti su ikada bila isplativa, jer su produktivitet, odnosno omjer broja zaposlenih prema produkciji, a isto tako inovativnost, iz strukturalnih razloga, tamo uvijek bili daleko iza standarda zapadnih zemalja. To je bilo za vrijeme Jugoslavije tako, a pogotovo je to tako danas. Na slobodnom tržištu takve firme jednostavno moraju propasti, i to je dobro tako. Uljanik vrijedi koliko i zemljište na kojem stoji, minus troškove likvidacije.

VL
DU
Deleted user
14:14 24.06.2019.

Zar nije čudno kada optužujete Tita i komuniste za tehnološku zaostalost brodogradnje. Već 30 godina napredno domoljubne snage koje vode glavnu riječ u Hrvatskoj upravljaju sa svime ,tako i sa brodogradilištem. Za kompletan nazadan napredak hrvatskog pučanstva recimo veliko FALAA svima koji biraju kršćansko " demokratsku " hordu zla.

VL
KO
korektor1619
22:16 24.06.2019.

Pula i Rijeka su bolesna tkiva koja razdiru komunjare i IDS-ovi mafijaši koji su uništili i i brodogradilišta. na grbači naroda, preko 35 milijardi. Tko normalan bi ulazio u to leglo korupcije, kriminala

VL
SM
san.martino
13:45 24.06.2019.

Uhvatit cemo korak sa kinezima kad rijesimo ko je vise klao,partizani ili ustase!

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:22 24.06.2019.

a što i očekivati od brodogradilišta čiji je krajnji domet gradnja broda o kojem je struka rekla sve prije 60 godina? osim novih elektroda i novih boja nikakvih novotarija nema u proizvodnji brodova koje mi gradimo. prije 60 godina smo bili u vrhu, al onda je bila juga živa i zdrava, proizvodnja željezne rude, željezare, koksare, banke.. što sad od toga imate? koksaru nemamo. željezaru ne. banke to ne financiraju jer znaju da se svaki brod kod nas ugovori sa startnih 30% gubitaka, jer se očekuje vječna državna infuzija. nemojmo miješati način gradnje brodova u italiji i njemačkoj sa našim modelom. nijemac odradi jedno prestrukturiranje, drugog nema, ili živiš ili propadneš.

VL
TT
tTony
15:12 24.06.2019.

Nije problem tehnologija kinezima tribaju jeftini strucnjaci bez sidikata.

VL
Avatar indigo25
indigo25
12:06 24.06.2019.

Hahahaha...To je fino rečeno.. Zaostao... Kinazi su veoma napredi narod. Izgradili su na milijone brodova od toga ih danas nekoliko tisuća i dalje u plovnom stanju. Pa kinezi su obična jeftina radna snaga neshvačam šta bi oni radili u našem brodogradilištu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.