Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Horvat

'Pula i Rijeka tehnološki su toliko zaostale da kineski partneri ne žele investirati'

Foto: Ivica Beti
Autori: Ivica Beti, Hina
24.06.2019.
u 13:07

Svaki građanin koji se smatra za to sposoban, pa i kolega Škoro, na to ima pravo. Pozdravio ili ne pozdravio njegovu kandidaturu ja mu želim puno sreće - dodao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Ministar Darko Horvat najavio je sjednicu Vlade u Međimurskoj županiji 18. srpnja, a osvrnuo se i na situaciju u brodogradilištu 3. maj. 

- U komunikaciji s našim veleposlanstvom čekajući konačnu odluku kineskih brodograditelja zamolio sam našeg veleposlanika da obavi sastanak tehničke prirode s upravom onih koji su nas posjetili tri puta do sada. Naš veleposlanik je obavio taj razgovor te identificirao njihove želje i možda malo preduhitrio njihov komad papira koji očekujem za par dana unutar kojeg će jasno biti izrečeno da je u ovom trenutku i Pula i Rijeka tehnološki toliko zaostale da kineski partneri ne žele investirati u njihovu rehabilitaciju, a potvrdit će da su zainteresirani za sedam od 14 laboratorija unutar brodarskog instituta - kazao je Horvat.

Predstavnici kineskog CSIC-a su počekom i krajem svibnja bili u Hrvatskoj te je izaslanstvo u kojem su bili i čelnici kompanije počekom svibnja posjetilo Uljanik i 3. maj te Brodarski institut, a tehničko je izaslanstvo krajem svibnja bilo u posjetu riječkom brodogradilištu i Brodarskom institutu. 

Horvat je na upit što očekuje 3. maj i može li se na ovotjednoj sjednici Vlade očekivati neka odluka vezana uz riječko brodogradilište tek kratko odgovorio da će se, kada se među resorima iskomunicira što i kako dalje, to predstaviti javnosti. 

Naime, idući tjedna, 4. srpnja održat će se novo ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u Brodogradilištu 3. maju. To je ročište do sada nekoliko puta odgađanja, a zadnji put je odgođeno početkom lipnja, jer se, kako je tada rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u 3. maju.

 

Komentara 27

ST
stefj
12:47 24.06.2019.

Toliko o tim antifašistima koji su radili za svoj džep... Svi mi smo platili njihovu pohlepu kao i njihovu zaostalost. Sve se ulagalo u plaće i bonuse, ništa u tehnologiju. Takvo je stanje i u drugim firmama u državnim rukama, takvo je stanje u državnoj i javnoj službi... Uhljebi pojedu sve, nema niti kune za napredak. Od države dobijamo samo sve veće troškove poslovanja, sve više birokracije, sve manje nade... A i dotični ministar, svašta je on obećavao, jedno od najjačih mu je bilo ukidanje parafiskalnih nameta, a kad ono njih sve više. Sada se više o tome niti ne priča... Ma ovaj uhljebistan, to je čudo jedno...

Avatar krumpirsky
krumpirsky
12:28 24.06.2019.

pula i rijeka su posljednji bastioni komunističkog upravljanja , mentalitet 45g zaostali u revoluciji, dok još u rijeci žive sa mišlju da je bitno obnovit "titov galeb" nema budučnosti

F0
f05081983
12:22 24.06.2019.

'Pula i Rijeka tehnološki su toliko zaostale da kineski partneri ne žele investirati' najtvrdokorniji segment riječko/pulske zaostalosti su mentalni sklop uprava brodogradilišta, koji još uvijek žive u 45_toj, i na čelne pozicije imenuju zaslužne "antifašiste" (čitaj one koji su se istakli u mržnji spram hrvatske i njenog naroda) svih ovih godina, preljevajući iz šupljeg u prazno to je funkcioniralo, dok napokon udba nije rekla stop, tomu treba stati na kraj. odjednom su se ti "veliki brodograđevni neimari" našli u problemima, od kad nema tko financirati, njihovo, neznanje, nerad i lopovluk.👎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije