Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pukovnik Gadafi pozvao na džihad protiv Švicarske

moamer gadafi
Reuters
26.02.2010.
u 09:04

Odnosi Libije i Švicarske narušeni su 2008. godine, kada je Gadafijev sin bio uhićen u Ženevi i optužen za maltretiranje hotelskih radnika.

Libijski vođa pukovnik Moamer Gadafi pozvao je na džihad protiv Švicarske, uz objašnjenje da je to država nevjernika koja uništava džamije, prenosi The Belfast Telegraph.

"Svaki musliman iz bilo kog dijela svijeta koji surađuje sa Švicarskom je otpadnik i protivnik proroka Muhameda, boga i Kurana", rekao je Gadafi.

Gadafi je pozvao sve muslimane da na aerodromima u islamskim zemljama i spriječe sletanje švicarskih aviona, da u lukama spriječe pristajanje švicarskih brodova i da onemoguće prodaju švicarskih proizvoda.

Odnosi Libije i Švicarske narušeni su 2008. godine, kada je Gadafijev sin bio uhićen u Ženevi i optužen za maltretiranje hotelskih radnika. On je ubrzo oslobođen, ali je Libija prekinula isporuke nafte Švicarskoj, povukla milijarde dolara iz švicarskih banaka i uhitila dvojicu Švicaraca koji su radili u Libiji.

Jedan od njih je oslobođen, a drugi je ovaj tjedan morao napustiti ambasadu Švicarske u Tripoliju, u koju se bio sklonio, i početi služenje četvoromjesečne zatvorske kazne.

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:16 26.02.2010.

Arapski svijet će propadati dok god budu na čelu arapskih država klaunovi kao Gadafi...

OB
-obrisani-
10:14 26.02.2010.

Legenda Gadafi i treba tako

OB
-obrisani-
15:07 26.02.2010.

Postoji samo sacica manipulatora + i - .... i to su oni koji se stalno bune o \"manipuliranju\"... oni su jedini koji broje + i - i koliko sekundi treba sa +8 na -11

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije