Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJETANJE U KANAL

Pukla mu guma pa podletio pod autobus: Djeca su bila u šoku, 16-ero ih je završilo u bolnici

Vranovci: Autobus pun djece prevrnuo se izbjegavajući sudar s automobilom
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
12.10.2017.
u 18:13

Djeca su s učiteljicama u Vrpolju razgledala galeriju, nakon čega su išla na predstavu ‘Ljepotica i zvijer’ u Slavonskom Brodu

U šoku sam, ne mogu vjerovati što se dogodilo. Navodno je pred autobus izletio nekakav auto. Čula sam da djeca nisu stradala i to je najvažnije – kazala je vidno potresena Branka Vučić, ravnateljica OŠ Josipa Kozarca iz Slavonskog Šamca.

Pokušao izbjeći sudar

Autobus pun učenika ove škole sletio je s ceste jučer oko 10.30 sati u Vranovcima pokraj Slavonskog Broda. Nesreća se dogodila jer je vozač autobusa pokušao izbjeći izravan sudar s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Automobil Kia kojim je upravljao I. H. (60) iz obližnjih Šušnjevaca iznenada je prešao na suprotni kolnički trak i podletio pod autobus jer mu je, navodno, pukla guma.

Nesretni vozač automobila I. H. u sudaru je poginuo, a autobus je od siline udarca sletio s ceste i prevrnuo se na bok. Na sreću, nitko od 62 djece, četiri učiteljice i dvije asistentice, koliko ih je bilo u autobusu, nije stradao. Jedna asistentica sa sobom je vodila i malo četverogodišnje dijete.

Vranovci: Autobus pun djece prevrnuo se izbjegavajući sudar s automobilom
1/13

Riječ je o učenicima nižih razreda koji su nakon razgledavanja galerije u Vrpolju putovali na kazališnu predstavu “Ljepotica i zvijer” u Slavonski Brod. Potresenim mališanima prvu su utjehu pružile njihove učiteljice. Na mjesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci, Hitna pomoć i policija.

– Djeca su bila u šoku. Autobus nije bio toliko oštećen i slupan, ali zbog samog slijetanja u kanal i prevrtanja bili su vidno uplašeni i uplakani. Neki su se bojali sjesti u drugi autobus koji je došao po njih, a po neke su došli i roditelji. Na sreću, na kraju su se ipak smirili – rekao je Franjo Galić, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u PU brodsko-posavskoj, koji je među prvima došao na mjesto nesreće.

Djeca su na kraju ipak sjela u drugi autobus koji ih je čekao da bi ih prevezao u obližnju školu u Vranovcima, gdje im je organizirana i stručna psihološka pomoć te su dobili okrepu.

Lakše ozlijeđeni

U brodskoj bolnici potvrdili su da je u bolnicu primljeno 16-ero ozlijeđene djece i njihova učiteljica. Dijagnosticirane su im lakše ozljede, uglavnom je bila riječ o hematomima po glavi i tijelu. Većina je nakon pregleda otpuštena kući, a nekoliko ih je zbog zadobivenih udaraca, mučnine i povraćanja zadržano na promatranju. Jednako koliko i djeca, u šoku su bili i njihovi roditelji.

– Ovo mu je bila prva ekskurzija. Neke se stvari ne mogu opisati riječima. Možda nije ni vrijeme ni mjesto da o tome govorim, ali prije deset dana preminuo mi je otac i možete zamisliti kako sam se osjećala kada su me nazvali i rekli za nesreću. Hvala Bogu, dobro je – kazala je Kristina Brlečić, majka jednog prvašića.

Na nesreću kod Slavonskog Broda odmah su reagirali i iz Vlade. Premijer Andrej Plenković stupio je u kontakt s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem. Izrazio je sućut obitelji poginulog vozača te želju da se ozlijeđena djeca što brže oporave.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je svim službama na hitnoj reakciji te dodala da je Ministarstvo odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavonski Brod da vidi može li ikako pomoći.

Komentara 4

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
18:52 12.10.2017.

Sta mozes? Sirotinja nema za nove gume pa krpi svaku rupu dok se ovako nesrecom ne odkrpi. Lose ceste o voznom parku ne treba trositi rijeci, ali sve ovo posljedica je neimastine. Moj pokojni otac je znao reci ako nemas za odrzavanje kako treba idi pjeske ili autobusom

DU
Deleted user
21:01 12.10.2017.

Čovjek je bio teško bolestan i takav se usudio sjesti za volan. Izjava njegove sestre!

Avatar comandante
comandante
19:33 12.10.2017.

zbog neimaštine se gine.... policija bi trebala kontroliati gume... ljudi voze na felgama... nažalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije