Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA UBOJSTVA

Pukanićevi likvidatori već zajedno ubijali u BiH?

Autori: Nikola Sever Šeni, Marina Borovac
04.11.2008.
u 21:35

Ovo je tiša faza istrage u kojoj se neće svakodnevno izvještavati javnost o tome što policija radi jer bi nam to moglo štetiti – kazao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. Nikakvih novosti u lociranju bjegunca Željka Milovanovića nema ni u Republici Srpskoj, kaže načelnik tamošnje kriminalističke policije Gojko Vasić. U ponedjeljak im je javljeno da je viđen oko Višegrada, a poziv je upućen iz Sarajeva:

– Bilo je to čudno, no pomislili smo da se osoba koja nam je javila informaciju boji pa se zato javlja iz drugog grada. Identitet nam je poznat i s njim će razgovor obaviti Federalna policija – kaže Vasić nadajući se da će Milovanović uskoro biti uhićen jer bi to značilo rasvjetljavanje zločina u Republici Srpskoj, pogotovo ubojstva na Palama kad su u siječnju ove godine u eksploziji ubijeni Vlatko Mačar i njegov prijatelj Mladen Vlaški.

– Vrlo je sličan scenarij toga atentata i likvidacije u Zagrebu pa se nadamo da bismo, nakon uhićenja Milovanovića, mogli riješiti i taj slučaj – rekao je Vasić.

Pokajnik Matanić?
Istovremeno je u Zagrebu Zvonimir Zebec, odvjetnik Roberta Matanića, medijima potvrdio da je USKOK-u podnio zahtjev u Matanićevo ime da želi razgovarati s ravnateljem USKOK-a Dinkom Cvitanom. Je li taj zahtjev do USKOK-a stigao i hoće li Matanić postati pokajnik, nije poznato.

Što se pak tiče u Elvisa Hadžića, kojeg tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona sumnjiči da je bio pomagač u likvidaciji Pukanića, što potkrepljuju plaćenim parkiranjem s njegova mobitela na dan ubojstva te eksplozivom i satnim mehanizmom koji su nađeni u njegovoj kotlovnici, Krunoslav Borovec kaže kako je Hadžić uhićen u sklopu akcije Balkan express, ali “ga se ne povezuje s ubojstvom Ive Pukanića”.

– Posjedovanje eksploziva kazneno je djelo i u Hrvatskoj i u BiH. Zbog toga je zadržan i zbog toga će mu se suditi. On nema nikakve veze sa slučajem Pukanić – uvjeravao nas je danas Borovec. Hadžićev odvjetnik Nedžad Sarajlija i dalje tvrdi da je pritovoren upravo zbog likvidacija u Zagrebu.

– Muž je plakao, prvi put otkad ga poznajem. I meni i roditeljima tvrdi da nema veze s ubojstvima u Zagrebu – rekla je Hadžićeva supruga Šerifa.

Danas je kanila zvati odvjetnicu, koja njezina muža zastupa u postupku koji se vodi protiv njega i Wernera Trautmanna zbog utaje gotov milijun kuna poreza. Začudila se kad smo joj rekli da je na ime njezina supruga još uvijek registrirana tvrtka Trautmann u Samoboru.

Uloga Trautmanna
– Pa obećali su da će to riješiti – kratko je kazala. A u Samoboru, u Zagorskoj ulici na broju 9, gdje bi trebala biti Hadžićeva tvrtka, susjedi kažu da tu nikada nikakve tvrtke nije bilo, a nisu vidjeli ni Hadžića. Znaju da tamo živi majka Marine Trautmann, koja se s mužem odselila u novu vilu u samoborskoj Mironovečkoj ulici. Obje su kuće opasane visokom ogradom i čuvaju ih psi koji su, kažu susjedi, prava telad.


Osumnjičeni Elvis Hadžić poricat će krivnju


Robert Matanić traži razgovor s ravnateljem USKOK-a

Milovanovića traže uz Drinu

Bomba za Pukanića mogla se aktivirati mobitelom

Policiji poznati svi izvršitelji atentata, traži se naručitelj

Grafički prikaz: Piramida zločinačke organizacije

Milovanović pobjegao 10 minuta prije policije



Cane protiv Nacionala

Odvjetnički tim Stanka Subotića Cane izvijestio je da će protiv Nacionala podnijeti kaznenu prijavu USKOK-u i zatražiti da istraže tko stoji iza kampanje protiv Subotića. Dostavit će dokaze da je Nacional bio jedan od najvažnijih aktera u montiranju dokaza. U projektu “duhanska mafija”, tvrde, “spojili su se politički interesi Vojislava Koštunice, koji je u Đinđiću vidio najveću prijetnju, i kriminalne grupe u kojoj je Nacional bio važna poluga.”

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije