Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA TURUDIĆA

Puhovski: To se ne smije tolerirati nikome, a kamoli sucu

Žarko Puhovski
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
26.09.2019.
u 13:25

- Riječ je o bahatom ponašanju. Turudić je očito mislio da će mu progledati kroz prste, kaže analitičar

Nakon što se doznalo da je Ivan Turudić po drugi put imao problema zbog prebrze vožnje i da su ga, svjedoči policija, uspjeli zaustaviti tek u drugom pokušaju, a potom se nije odazvao na četiri sudska poziva, zanimalo nas je kako se ocjenjuje takvo njegovo ponašanje.

– Nevjerojatno da sudac najvišeg suda u državi bježi od policije. U tom njegovu postupku sve je rečeno o hrvatskom pravosuđu. To je neprimjereno i nezakonito ponašanje. To govori i o stanju svijesti u Ministarstvu pravosuđa koje ne mari ni za propise ni za etiku. Pozivam Državno sudbeno vijeće i čelnika Vrhovnog suda da protiv Turudića odmah pokrenu postupak utvrđivanja povrede Kodeksa sudačke etike – kazao je mostovac Nikola Grmoja.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković uzvratio je da će o tom slučaju nešto moći reći tek kada bude upućen u sve činjenice.

– Prebrza vožnja se svakome može dogoditi. No, riječ je o bahatom ponašanju. Kada vas policija želi zaustaviti, to nalikuje tome kao da vas proganjaju cirkuska kola jer sve bljeska i odzvanja pa ne možete ne shvatiti što se događa. Tada su moguće dvije situacije – ili znate da vas policija proganja ili niste pri sebi. Turudić je očito mislio da će mu progledati kroz prste jer je prvi prekršajni postupak protiv njega zbog prebrze vožnje čudno završen. Trebao bi dobiti neku blažu stegovnu mjeru kao upozorenje na neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje. To se nikome, a pogotovo sucima, ne treba i ne smije tolerirati – kaže analitičar Žarko Puhovski.

Komentara 5

AG
Agricola
13:35 26.09.2019.

Ovdje je sve jasno kao dan, jer prije nekoliko mjeseci je ovdje Nobilo imao veliki intervju u kojem je naveo da državu treba srušiti pa ponovo resetirati a zabolio ga je najveći lustracijski potez ikad poduzet a to je osnivanjeanje Visokog kaznenog suda. Budući da je Turudić u tom projektu trebao imato važnu ulogu očito je UDBA, koja želi zadržati moć njihove najjače utvrde, a to je Vrhovni sud, upregla iz svih snaga opstruirajući taj projekt. Puhovski uvijek dođe kao šlag na tortu. Što se mene tiče, ti komunisti su totalno providni, plitki, a njihov udbaški rukopis jasan kao dan.

IV
IvoDivo
15:05 26.09.2019.

Drug Puhovski je jedan od onih koji bi radije vidio suca Turudića na mjestu kapetana Dragana

DU
Deleted user
14:51 27.09.2019.

Dragi Puhovski, da te na pustoj cesti prati vozilo bez oznaka nekoliko kilometara, potegao bi ti i 180 a ne samo 130... I tu ne igra nikakvu ulogu da li te je vozilo pratilo uz razmak od 3, 30 ili 300 metara!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije