Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucnjava na vukomercu

Obračun dviju obitelji. Policija izvlačila učenike iz škole, uhićeno sedam osoba

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/18
12.09.2018.
u 23:12

U ulici se dogodio sukob između dviju obitelji, a mi još moramo istražiti pozadinu sukoba između tih obitelji. Navodno se radi o njihovim nekim financijskim razmiricama, ali teško je o tome u ovom trenutku govoriti.

Rafalna paljba kakva u Zagrebu nije zabilježena već godinama parala je u srijedu predvečer uši stanovnicima Vukomerca koji su se potpuno bespomoćno i u panici skrivali iza zidića, ograda, automobila pa čak i drveća kako ne bi "popili" jedan od metaka kojih je u svega desetak minuta ispaljeno više od trideset.

Drama je dosegnula svoj vrhunac onog trenutka kad su hici poletjeli prema Osnovnoj školi Vukomerec u kojoj se u trenutku pucnjave oko 19 sati još uvijek nalazilo nekoliko desetaka učenika koji su, baš kao i njihovi nastavnici, ostali prestravljeni nastalom situacijom te su u strahu i čučali po podu ne znajući što se točno događa.

VIDEO Policijska presica o pucnjavi

Odjekivanje pucnjeva potrajalo je desetak minuta za vrijeme kojih su stanovnici Porečke ulice u kojoj se sve događalo panično upućivali pozive policiji koja je nakon nekoliko minuta stigla na mjesto događaja, a ubrzo je ustanovljeno i kako doista samo pukom srećom u cijelom tom kaosu nitko nije ozlijeđen.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Stradalo je "tek" sedam parkiranih automobila od kojih su neki bili izrešetani i s pet-šest hitaca. Osim temeljne na teren su izašli i pripadnici interventne i specijalne policije koji su sudjelovali u izvlačenju učenika iz škole koji su evakuirani kroz stražnji izlaz.

Praktički cijela ulica je bila pod svojevrsnom policijskom opsadom do dugo u noć dok se provodio očevid kojim se pokušalo razjasniti što je točno dovelo do situacije kakve se ne bi posramili niti na nekadašnjem Divljem zapadu.

VIDEO Očevid nakon pucnjave na Vukomercu

– U ulici se dogodio sukob između dviju obitelji, a mi još moramo istražiti pozadinu sukoba između tih obitelji. Navodno se radi o njihovim nekim financijskim razmiricama, ali teško je o tome u ovom trenutku govoriti.

Problemi među njima svakako postoje već neko vrijeme. Za sada je sedam osoba privedeno u postaju, a još deset osoba je u postupku privođenja kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog događaja – kazao je u srijedu oko 22 sata načelnik PU zagrebačke Marko Rašić koji je izašao na mjesto događaja.

Ključne riječi

Komentara 88

ZZ
zzz
21:10 12.09.2018.

Stalno problemi s njima. A glavno da imaju veća prava nego ostali. :-/

DI
Dingo
20:53 12.09.2018.

Zašto je policiji zabranjena prevencija kada se radi o manjinama?

SP
Sveti_pećinski
21:12 12.09.2018.

"Ta je obitelj malo problematična. Došlo je do rafalne paljba između iste obitelji." hm... s obzirom da su naoružani kalašnjikovima, zaista se može reći da su malo problematični.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije