Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osoba hitno prevezena u bolnicu

Pucnjava u Sesvetama: Ranjena jedna osoba, a pet ih je privedeno. Je li riječ o okršaju romskih klanova?

18.09.2021.
u 20:07

Težina ozljeda nije još poznata, očevid je u tijeku.

Jedna osoba ranjena je u pucnjavi u 16:40 sati u ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama. Kako je priopćila zagrebačka policija, ranjena osoba prevezena je u bolnicu kako bi se utvrdila težina ozljeda, a policija je na mjestu događaja počela s provođenjem očevida.

Koji sat kasnije, u 19:10 sati u policijsku postaju privedeno je pet osoba. U Zagrebačkoj policiji kažu da se te osobe dovode u vezu s događajem, no o više detalja znat će se nakon završetka očevida i kriminalističkog istraživanja.

 

Prema neslužbenim informacijama do pucnjave je došlo među pripadnicima romske zajednice. Je li riječ o novom sukobu suprotstavljenih romskih klanova, zasada je teško reći.

Prije nekoliko godina bilo je nekoliko događaja u kojima su sudjelovali pripadnici suprotstavljenih i zavađenih romskih obitelji. U to vrijeme zavade su se rješavale pucnjavom pred školom, po obiteljskim kućama te nakon jurnjave po Vukovarskoj ulici. Osobe koje su se tada dovodile u vezu s tim događajima su nakon nekog vremena nađene i uhićene te se protiv nekih od njih još uvijek vode sudski postupci.

Pogledajte i video - Parag: Policija osiguravala područje krvavog sukoba u kojem je jedna žena ubijena, a petero ozlijeđeno

Ključne riječi

Komentara 48

Avatar Idler
Idler
20:27 18.09.2021.

To je ta njihva kultura, stil života, običaji.....ak nekaj veliš mam si rasist ! Evo ja velim kak sem proti takšne kulture, načina života, običaja.....

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
20:36 18.09.2021.

Odbijam koristiti termin kulturne krađe "Romi" za cigane. Molim lijepo kakav je to način. Cigani se proglase za Rome, Romane, Rimljane, a veze nemaju s njima. To je drskost par excellence. Kolika je bila hajka oko Makedonije, a cigani se nazivaju Rimljanima bez ikakve veze.

Avatar Botox.Biden
Botox.Biden
20:42 18.09.2021.

Trebamo im dati još malo vremena da se prilagode. Naposlijetku, indijski imigranti su tu tek par stotina godina 🤡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije