Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U SREDIŠTU GRADA

VIDEO Drama u Mostaru: Priveli osumnjičenog za ubojstvo nekadašnjeg zapovjednika HVO-a

Autori: Hina, Vecernji.ba
09.11.2020.
u 22:40

Radića je Sud BiH pravomoćno osudio za ratne zločine nad Bošnjacima na području Mostara navodeći da je bio dio udruženog zločinačkog pothvata

U središtu Mostara iz vatrenoga oružja ubijen je bivši zapovjednik Hrvatskoga vijeća obrane u Mostaru Marko Radić Maka, a policija je tijekom večeri uhitila bivšeg pripadnika Specijalne policije Josipa Cvitanovića zvanog Cviki, za kojega se sumnja da je počinio ovo ubojstvo. 

Pucnjevi u Radića ispaljeni su nedaleko od zgrade gdje je živio oko 19 sati, a u blizini je i sjedište županijskog hercegovačko-neretvanskog (HNŽ) ministarstva unutarnjih poslova.

„Marko Radić je preminuo na licu mjesta“, potvrdili su iz mostarske policije. Na mjesto pucnjave stigla je i hitna pomoć, no liječnici su mogli samo konstatirati smrt.

VIDEO: Privođenje u Mostaru nakon ubojstva Marka Radića

Za ubojicom je nekoliko sati trajala potraga više policijskih postrojba uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a. Pozvali su građane na pripravnost budući je ubojica naoružan i iznimno fizički spreman. Oko 22 sata stigle su informacije da su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a HNŽ uhitili osumnjičenog za ubojstvo. Pronašli su ga kod tržnice, oko 200 metara od mjesta ubojstva.

Nedaleko od mostarske tržnice policija je zaustavila vozilo u kojemu se on nalazio, te su ga nedugo nakon toga s uperenim naoružanjem izveli i zapovjedili mu da legne na pod. Stavili su mu lisičine i strpali ga u policijsku maricu

 

Josip Cvitanović zvani Cviki koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te je smanjio na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata. Radića je Sud BiH pravomoćno osudio za ratne zločine nad Bošnjacima na području Mostara navodeći da je bio dio udruženog zločinačkog pothvata.

 

 

Ključne riječi

Komentara 46

DU
Deleted user
11:09 10.11.2020.

Ratni zlocinac ubio ratnog zlocinca.

GO
Gorann
05:13 10.11.2020.

General Sefer Halilović, agent KOS-a, sudjelovao je u ratu protiv Hrvatske, kasnije bio načelnik u muslimanskoj vojsci, Mirsad Bezdrob zvani Kan, sudjelovao je u agresiji na području Zadra i Benkovca. Mevludin Bešić, sudjelovao je u razaranju Vukovara u zračnim operacijama, Avdo Tulek zapovjednik je zrakoplovne baze u Bihaću s koje su poletjeli zrakoplovi i bombardirali Banske dvore, general Nedžad Ajnadžić sudjelovao je u razaranju Vukovara, Mirsad Ćatić zvani Čuperak planirao je i realizirao topničke napade na Zadar, Asad Paldum sudjelovao je u napadima na Vukovar. General Sead Delić sudionik je agresije na Hrvatsku na području Varaždina, gdje je odlikovan ordenom za hrabrost na strani JNA, Sulejman Tabaković zvani Tetak sudionik je agresije Kninskog korpusa na Kupres, general Sakib Mahmuljin jedan je od tvoraca mudžahedinskih postrojbi u BiH, brigadir Ramiz Dugalić sudionik je u mornaričkom granatiranju Zadra, Šibenika i Splita. Pukovnik Šerif Patković, zapovjednik 7. muslimanske brigade, izvršitelj je zločina u Dusini, general Atif Dudaković "istaknuo" se u uništavanju Zadra, pukovnik Hamdija Abdić egzekutor je ubojstva generala Vlade Šantića u Bihaću, brigadir Mirsad Sejdić sudionik je agresije na Hrvatsku sa zrakoplovne baze Željava kod Bihaća, Rizvo Behram sudjelovao je u topničkim razaranjima Vukovara i Osijeka.

LU
Ludwik
21:51 09.11.2020.

Hvala Bogu, nije nastradao nitko sa strane, nema kolateralnih žrtava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije