Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoren ured u rijeci

Pučka pravobraniteljica: Očekivanja građana sve su veća, a sada smo im bliži

Lora Vidović,pučki pravobranitelj,Rijeka
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/6
17.11.2014.
u 15:20

Budući da smo do sada imali Ured isključivo u Zagrebu, mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu bili u mogućnosti zatražiti zaštitu svojih prava, a na ovaj ćemo im način biti pristupačniji, rekla je Vidović.

U Rijeci je u ponedjeljak otvoren Područni ured pučke pravobraniteljice te predstavljen rad i uloga Pučkog pravobranitelja kao opunomoćenika Hrvatskog sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim pravnim aktima. Ured je u središtu grada, na Korzu. Kako je naglasila Lara Vidović, pučka pravobraniteljica, očekivanja građana od institucije pučkog pravobranitelja sve su veća, zbog ovlasti, zaštite i promicanja ljudskih prava te preventivnog djelovanja.

- Budući da smo do sada imali Ured isključivo u Zagrebu, mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu bili u mogućnosti zatražiti zaštitu svojih prava, a na ovaj ćemo im način biti pristupačniji - rekla je Vidović.

Prvom javnom predstavljanju Ureda prisustvovali su Fani Bugarin Šoljan u ime Centra za građanske inicijative iz Poreča, regionalne antidiskriminacijske kontakt točke Pučkog pravobranitelja, saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi te župan Ličko-senjske županije Milan Kolić.

>>Lora Vidović izabrana za pučku pravobraniteljicu

>>Lora Vidović: Pravo na priziv savjesti spada u ljudska prava

 

Komentara 5

AU
aurora1zn
15:32 17.11.2014.

mislim jako je tesko ljudima u Rijeci -Gorskom kotaru-dijeci od Osijeka-Slavonskog Broda-Vinkovaca-Zupanje nije tesko??????

AU
aurora1zn
15:30 17.11.2014.

i sada imas ured u Rijeci zasto-u Osijeku-Vukovaru nemas ured???

AU
aurora1zn
15:34 17.11.2014.

a nije im tesko ta dijeca nemaju roditelje koji su dozivili rat bitno ti je da imas ured u Rijeci sram te bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije