Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodice

Pučka knjižnica i čitaonica obnovit će se tek na jesen

juricev
19.04.2010.
u 18:05

- U rujnu sigurno počinju građevinski radovi, tako da bi cijeli objekt bio u funkciji od iduće zime – kazala je Branka Juričev Martinčev, vodička gradonačelnica.

Vodičani nikako da obnove i otvore Pučku knjižnicu i čitaonicu u središtu grada. Tijekom ljeta na snazi je zabrana građenja, a zimi, pak, radovi ometaju održavanje nastave nekoliko stručnih studija Veleučilišta u Šibeniku.

– Zbog krize obnova tog dijela Stare škole na samoj rivi ide nešto sporije nego što smo planirali. U rujnu sigurno počinju građevinski radovi, tako da bi cijeli objekt bio u funkciji od iduće zime – kazala je Branka Juričev Martinčev, vodička gradonačelnica.

Ovih dana Grad će raspisati natječaj za posljednju fazu radova, a Ministarstvo kulture već je osiguralo 800 tisuća kuna za obnovu stoljetne zgrade. Podsjetimo, Grad Vodice zgradu Stare škole kupio je od Komunalnog poduzeća Leć za 22 milijuna kuna prije gotovo šest godina. Kupnja je dugo bila pod povećalom, ali i istragom policije jer se sumnjalo na preprodaju tog atraktivnog prostora u samome središtu Vodica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije