Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGI PREGOVORI

Okončana višesatna drama: Predao se muškarac iz Šećerane!

Šećerana očevid
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
13.08.2017.
u 07:20

Osječka specijalna i temeljna policija od subote poslijepodne pregovarali su s osumnjičenikom koji se s ručnom bombom zatvorio u stan

Muškarac koji se s ručnom bombom zatvorio u stan u naselju Šećerana u Baranji, predao se u nedjelju rano ujutro, priopćila je policija.

Nakon višesatnog pregovaranja, počinitelj se u 3.17 sati predao policiji. Tijekom postupanja nije bilo ozlijeđenih osoba, kaže se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.

Osječka specijalna i temeljna policija od subote poslijepodne pregovarali su s osumnjičenikom koji se s ručnom bombom zatvorio u stan nakon što je tijekom subote poslijepodne došlo do obiteljskog nasilja tijekom kojega je nekoliko hitaca uputio i prema djelatnicima policije.

Čuli se i pucnji

– U tijeku su pregovori, pripadnici Specijalne jedinice policije Osijek pregovaraju s osumnjičenom osobom – rekao je glasnogovornik policijske uprave Osječko baranjske Darijo Premec upitan kakva je situacija nakon što su se zadnji pucnji čuli oko 21.20 sati.

Premec je potvrdio kako je bilo prijavljeno obiteljsko nasilje negdje iza 16 sati, te su se pripadnici Specijalne policije uputili na mjesto događaja pri čemu je osumnjičenik pucao prema policiji.

– Da, nakon dolaska policijske ophodnje, došlo je do ispaljivanja nekoliko hitaca prema policijskim službenicima i došlo je do prijetnje ručnom bombom te su se zbog toga policijski službenici udaljili na sigurnu udaljenost, osoba se povukla unutra. U ovom trenutku možemo reći da su članovi obitelji na sigurnom, a također i građani koji su u okolnom dijelu su na sigurnom – rekao je za HTV Premec o krizi koja traje već šest sati.

Policija blokirala dio naselja

Premec je potvrdio i informaciju kako je je Policijska postaja Beli Manastir nekoliko puta postupala prema osumnjičenoj osobi upitan je li istinita priča mještana i susjeda koji su pričali da je riječ o osobi koja je već od prije poznata po nasilničkom ponašanju.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

– Da, imamo potvrdu za to kako je riječ o prijavljivanoj osobi, ali ovom prilikom ne bih o konkretno tome se radi li se o prekršajnim ili kaznenim djelima – rekao je glasnogovornik policijske uprave.   

Dodao je i kako ta situacija traje skoro već šest sati, te kako policija i dalje drži taj dio naselja blokiranim. "Zbog same sigurnosti svih građana moramo određeni dio blokirati, znači Specijalna policija je na mjestu događaja, kao i kolege iz temeljne policije kako bi osigurali mjesto događaja i kako bi građani bili sigurni", naglasio je Premec.   

Kako je Večernji prvi doznao od mještana, Šećeranom je oko 20:30 sati odjeknula eksplozija. 

Na adresi 35-godišnjaka policija je najprije intervenirala još u petak 11. kolovoza, kada je alarmirana zbog navodne svađe u kući. Policajce koji su stigli na intervenciju on je omalovažavao i prijetio im pa je uhićen. No, pušten je u subotu nakon kriminalističkog istraživanja. Nije mu to očito bila opomena nego je danas ponovno iz njegove kuće odjeknula svađa oko 16 sati.

Ponovno je alarmirana policija. Na istu adresu kao i dan ranije zaputila se patrola u kojoj su bili jedan policajac i jedna policajka, a 35- godišnjak je, kako doznajemo, ubrzo potom zapucao prema njima, prijetio je i da će baciti bombu.

Policajci su se maknuli na sigurnu udaljenost i pozvali pojačanje. U predgrađe Belog Manastira ubrzo su stigli specijalci iz Osijeka, počinitelj se zatvorio u kuću pa je oko 18.30 započelo pregovaranje. Prije nego su specijalci stigli, njegova je obitelj maknuta na sigurno kako su nam opisali mještani. Ispričali su nam kako su vidjeli jednu mušku osobu koja je odvela njegovu suprugu i dvoje djece na sigurno. Žena je u automobilu bila u poluležećem položaju. 

Česti sukobi sa susjedom

Kako doznajemo radi se obitelji teškog socijalnog statusa. Muškarac Z.Š. u izvanbračnoj zajednici ima dvoje djece. Muškarac ide u 8. razred OŠ gdje pohađa program za odrasle.

Žive u malom državnom stanu, u zgradi staroj više od 100 godina. Z. Š. je navodno u čestim sukobima sa susjedom, pa bi te svađe mogle biti, pričaju upućeni, baš sa stambenim pitanjima.

- Znamo da je noćas prenoćio u policiji, ali ne znamo detalje. Sve je to još počelo prije par mjeseci. Bio je frustriran situacijom u kojoj se nalazi i navodno nezadovoljan jednom socijalnom radnicom, strahovao je da će mu oduzeti djecu. Ima sina od 6 i kćer od 3 godine – rekao nam je jedan sumještanin upoznat sa situacijom. Koliko je čuo, muškarac je večeras navodno pucao i po policijskom automobilu ali i u zrak.

Komentara 59

NA
narcis660
23:23 12.08.2017.

Nekuzim kojim kriterijima dodjeljuju se zuti kartoni ????Al ok nebitni su suvisno da bi se raspavljalo.Ocito se nesmije reci svoje misljenje(naravno nevrijedajuci nacionalno niti bilo kako)cemu onda komentiranja.???

Avatar 123456
123456
22:14 12.08.2017.

O jadna moja zemljo, o jadni ljudi na što smo spali! Pitaju li se razni snaderi, todorići, horvatinčići, pupavci, vidoševići, hanžekovići i ostale lopine i izdajni*i koliko su svojom bolesnom pohlepom doprinijeli sudbini ovih jadnih ljudi? O jadna moja Domovino izdana i opljačkana!!

DU
Deleted user
19:41 12.08.2017.

Ako se od malih nogu osobe odgajaju i uče agresiji,mržnji što se može očekivati od njih kad odrastu.Takvi su balkanski bljedoliki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije