Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO

Psihijatri upozoravaju: Trump nije sposoban biti predsjednikom

Donald Trump
Foto: Kevin Dietsch/DPA/PIXSELL
1/2
14.02.2017.
u 17:23

"Njegove riječi i ponašanje ukazuju na duboku nemogućnost za empatizaciju. Pojedinci s ovih značajkama iskrivljuju stvarnost kako bi se prilagodila njihovom psihološkom stanju"

35 psihijatara, psihologa i socijalnih radnika potpisalo je otvoreno pismo u kojem upozoravaju da Donald Trump zbog svog mentalnog stanja nije sposoban sigurno obnašati dužnost predsjednika. Stručnjaci koji su potpisali pismo objavljeno u New York Timesu kažu da Trumpove izjave i potezi ukazuju na to da je nesposoban tolerirati poglede koji se razlikuju od njegovih.

- Njegove riječi i ponašanje ukazuju na duboku nemogućnost za empatizaciju. Pojedinci s ovih značajkama iskrivljuju stvarnost kako bi se prilagodila njihovom psihološkom stanju, napadajući činjenice i one koji ih iznose (novinare, znanstvenike) - piše u pismu.

Autori također napominju da će se ovakvi napadi vjerojatno pojačati kod snažnog vođe jer mu se čini da se njegov osobni mit o veličini potvrđuje.

- Vjerujemo da ga teška emocionalna nestabilnost koju pokazuju Trumpov govor i potezi čine nesposobnim da sigurno obnaša dužnost predsjednika - zaključuje se.

>> Još jedan udarac za Trumpa: Bliski savjetnik zbog veza s Rusima već morao podnijeti ostavku

>> Trump se susreo s kanadskim premijerom, no svi pričaju o zaljubljenom Ivankinu pogledu

Komentara 12

KW
Kwokal
18:24 14.02.2017.

Nevjerojatno koliko gubitnici američkih predsjedničkih izbora ne mogu preboliti poraz. I nakon izbora i inauguracije nastavlja se harangiranje neviđenih razmjera na predsjednika, ne samo u povijesti SAD, iako ovaj nije na funkciji ni mjesec dana. Napada mu se na sina maloljetnika, pa kako čujem po američkim vijestima i na unuka. Naime neke mame ne žele slati u vrtić svoju djecu koji pohađa njegov unuk. Tko je tu paranoičan i tko je tu za psihijatriju? Vjerovali ili ne spreman sam se kladiti za velike novce da znam kojoj političkoj opciji pripadaju spomenuti psihijatri. Staljin koji je političkim protivnicima punio ludnice bi bio oduševljen ovim odgovornim i mudrim mehaničarima psihe.

ŠT
ŠtoReći
19:01 14.02.2017.

dokle se ide s mržnjom prema drugima,nevjerojatno!

DU
Deleted user
18:58 14.02.2017.

Napadajući "činjenice" koje iznose novinari?! Je li im to jedini argument? Prema posljednjem Gallupovom istraživanju u te medijske "činjenice" vjeruje još samo 32% Amerikanaca, a ni u ostalom dijelu svijeta nije puno bolje, što znači, uzalud sva ta pisma i "ekspertize". Imali su i diktatori svoje "eksperte", znanstvenike, novinare. To što je netko apsorbirao silu informacija tijekom studija, ne znači da ima razvijenu sposobnost moralnog prosuđivanja ili da je posebno pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije