Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Jakušić

Psihijatar komentira što slučaj ovrhe malenog Cesarea znači za dječaka, oca, majku

Provedena ovrha nad Cesareom
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
20.06.2018.
u 19:51

Dijete koje je silom odvedeno od roditelja, uz policiju i socijalne radnike, može zauvijek izgubiti povjerenje u odrasle, kako u roditelje tako i u cijeli sustav

Dijete može izgubiti povjerenje u ljude i sistem

Dijete koje je silom odvedeno od roditelja, uz policiju i socijalne radnike, može zauvijek izgubiti povjerenje u odrasle, kako u roditelje tako i u cijeli sustav. No to ovisi o njegovoj dobi, psihomotornom razvoju i načinu na koji će kasnije proraditi taj traumatični događaj.

Osjeća li roditelj zbog ovrhe grizodušje?

Ako je roditelj koji je pokrenuo ovrhu prosječno emotivna i empatična osoba, i sam će se osjećati loše zbog patnje koju pri ovrhi trpi dijete, osjećat će grizodušje što je došlo do ovrhe kao jedinog načina da sudjeluje u djetetovu životu. No, ti će osjećaji izostati ako je sociopat.

Provedena ovrha nad Cesareom
1/18

Emocije su nadvladale razmišljanje

Stručnjaci ističu da nema pravila i da će svatko individualno doživjeti takvu nemilu situaciju. Roditelj od kojeg je dijete odvedeno svakako će biti očajan i osjećati da mu je nanesena ogromna nepravda, a emocije u tom slučaju potpuno nadvladaju svaki drugi način razmišljanja.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
20:21 20.06.2018.

Jedna od najmučnijih scena koje sam u životu vidio

Avatar majmunranko
majmunranko
19:54 20.06.2018.

"Dijete koje je silom odvedeno od roditelja, uz policiju i socijalne radnike, može zauvijek izgubiti povjerenje u odrasle, kako u roditelje tako i u cijeli sustav". Mene nisu silom odvojili od roditelja, a izgubio sam povjerenje u sustav.

BL
bljak007
22:09 20.06.2018.

Sad ste svi pametni, ko mule. Pozivate se na prava djeteta, a djete uvučeno u auto i odvedeno. Sve pokažnjavati, ali i roditelje, zbog njihovog neodgovornog ponašanja prema djetetu, i ugrožavanja djetetova psihofizičkog stanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije