Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvanule zabrane

Psi ne smiju na biogradsku šetnicu, Grad kaže da je to nesporazum

Privatni album
02.08.2017.
u 15:33

Zabranili smo kupanje na plažama jer su se gosti bunili, a psi se mogu kupati izvan grada, kaže gradonačelnik Biograda na moru

Zagrepčanka koja godinama ljetuje u Biogradu na moru ostala je neugodno iznenađena kad ju je na ulazu šetnice dočekala nova zabrana.

– Psi više ne smiju na šetnicu, na ulazu stoji znak zabrane. I sama imam psa, znali smo se tu šetati jer je hlad, a i svi koji idu na plaže prolaze tom šetnicom. Provjeravala sam i prilaze plažama, na svakom malo urbanijem spuštanju do njih stoji isti znak. Znači, ne smiju baš nigdje. Zanima me kako će gosti iz kampa, koji je inače pet friendly, doći do grada? Mogu jedino autom ili na cestu – ispričala nam je, dodajući da se godinama pita zašto od tih silnih plaža nema nijedne na kojoj se psi smiju kupati. Umjesto da se prilagode turistima koji sve češće dolaze na ljetovanje s ljubimcima, a među njima je najviše stranaca koji nemaju običaj psa ostaviti na čuvanju, a posebno ne izbaciti na cestu kad odlaze na godišnji, ovom odlukom Biograd je postao nepoželjan za takve goste.

– Provjerila sam i u Turističkoj zajednici, potvrdili su mi da se na plaže, ali ni na šetnicu ne smije dolaziti sa psima – rekla nam je ogorčena, a pomalo i bijesna zbog ove odluke.

Zašto se Grad odlučio na ove zabrane, kako se gosti mogu šetati i doći do plaža ako ne mogu proći šetnicom, pitanja su koja smo poslali Gradu. Na njih nam je u telefonskom razgovoru odgovorio gradonačelnik Ivan Knez.

– Znakovi su stavljeni na plaže na kojima smo zabranili kupanje psima. To je napravljeno zbog neodgovornih vlasnika koji su pse dovodili među djecu, zbog čega su se gosti bunili. Tako smo odgovorili i gospođi koja nam je poslala mail. Ne vjerujem da je itko iz Turističke zajednice dao ovo objašnjenje – rekao nam je. Nakon napomene da je znak zabrane psima ipak postavljen i na ulazu u šetnicu, dodao je da je onda riječ o nesporazumu i da će sve provjeriti sa službama koje su to provele. Objasnio je i da Grad nema plažu za pse, ali da se psi mogu kupati izvan grada, što njihovi stalni gosti i znaju. A zabrane su zapravo zbog ljudi koji navrate pa se sa psima svugdje kupaju.

No, ako su već htjeli zabraniti kupanje, onda su i na plažama stavili krivi znak. Jer s ovim postavljenim zabranili su šetnju uz more gostima koji imaju pse. Tako su zbog neodgovornih kaznili i sve one koji poštuju propise.

 

Komentara 7

OL
oldmikemoney
16:30 02.08.2017.

Sto se tiče zabrane kupanje apsolutno podržavam odluku... nevjerojatno mi je da su vlasnici pasa toliko neobazrivi prema ostalim kupačima, osobito prema djeci u plićacima gdje dovedu svoja pseta koja migolje među djecom, a kad izađu van vode otresu sve sa sebe i zašpricaju sve u krugu 7-8 metara. Ako im nešto kažeš proglase te mrziteljem zivotinja itd.... što nema vezesa istinom... nego samo sa poštivanjem nekih nepisanih regula

OL
oldmikemoney
16:35 02.08.2017.

Možda je rješenje da se na svaku uređenu plažu postavi znak odobrenja ili zabrane kupanja za pse.. tako će svima biti lakše u odabiru kupališta, također izbjeći će se neugodne situacije

Avatar davcro
davcro
16:35 02.08.2017.

Psima i ostalim životinjama nije mjesto niti na plaži niti na šetnici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije