Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravi prijatelji

Psi lavežom spasili vlasnike zatrpane lavinom u Švicarskoj

Foto: Shutterstock
01.02.2021.
u 12:50

Dvije osobe zatrpane lavinom spašene su pošto su njihovi psi lavežom skrenuli pozornost hodača u krpljama koji su ih oslobodili snijega i pozvali pomoć

Lavina je zatrpala dvije osobe koje su šetale na jugozapadu Švicarske, u dolini Avers blizu talijanske granice, a zapadno od St. Mortiza u subotu poslijepodne, objavila je zračna ambulantna služba Rega. 

– Njihovi psi, koje lavina nije zatrpala, upornim i glasnim lajanjem uspjeli su pridobiti pozornost hodača. Skupina hodača u krpljama kretala se u istoj dolini, ali nije vidjela lavinu – ističe se u priopćenju. 

Nakon 20-ak minuta upornog psećeg lajanja skupina hodača već je bila na mjestu nesreće i uočila šake jedne zatrpane osobe koje su virile iz snijega, a druga je bila potpuno zatrpana, navodi Rega.

Obje su osobe zadobile lakše ozljede i blažu hipotermiju, a Rega ih je helikopterom prevezla do bolnice. U priopćenju nije navedeno koliko je pasa sudjelovalo u operaciji dojavljivanja niti koje su pasmine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije