Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva slučaja

Psi koji su napali djecu smješteni u azil, testiraju ih na bjesnoću

napad argentinskog psa
Foto: Jurica Karan/epodravina.hr
1/3
28.03.2019.
u 20:14

Prvi je pas prije šest dana u podravskom Repešu izgrizao jednomjesečnu djevojčicu te je teško ozlijedio, a drugi je jučer u Ferdinandovcu lakše ozlijedio 15-godišnjaka

Dva psa koja su napala dvoje različite djece nalaze se u azilu u koprivničkom naselju Peteranec gdje će biti testirani na bjesnoću.

Riječ je o psima nalik pasmini dogo argentino. Prvi je pas prije šest dana u podravskom Repešu izgrizao jednomjesečnu djevojčicu te je teško ozlijedio, a drugi je jučer u Ferdinandovcu lakše ozlijedio 15-godišnjaka.

– Psi su ovdje završili po nalogu Veterinarske inspekcije. Nakon napada na ljude to je standardni postupak. Moraju se izolirati i promatrati kako bi se ustanovilo boluju li od bjesnoće – rekao je za 24 sata veterinar Ratimir Juršetić, koji je ujedno i voditelj skloništa za životinje Ottova kućica.

Dodaje da se kod bjesnoće virus može nalaziti u slini i pet dana prije nego što se pokažu prvi simptomi. Životinja koja je u inkubaciji je kliconoša i može zaraziti osobu. Do sada nijedan od ovih pasa nije pokazao znakove bjesnoće, no inkubacija kod bjesnoće može biti i do 60 dana.

VIDEO Spašavanje psa iz rijeke u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 3

BA
BakaMraz
03:44 29.03.2019.

Neki dan sam procitao kako je i Vucic bio bijesan zbog Kosova pa me sad interesira da li i on grize kao i ovi psi?

SN
snajpa
06:23 29.03.2019.

zasto ih se ne strelja samo i gotovo

CR
CroVictoria
20:34 28.03.2019.

Nisu oni bjesni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije