Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvooptužena Nataša Jokoš iznijela svoju obranu

Prvooptužena za Dijagnozu 2: Kada su me priveli, bio je to moj spas!

27.11.2008.
u 18:40

OSIJEK – “Kada je Uskok došao po mene i kada su me priveli, to je bio moj spas”, rekla je nakon više od sata iznošenja svoje obrane prvooptužena u osječkoj Dijagnozi II Nataša Jokoš (40), tajnica u Kliničkoj bolnici Osijek, dodavši da se ne osjeća nikakvom organizatoricom operacije, za što ju se tereti, već da je na suradnju s drugooptuženim Nikolom Prgićem (54), braniteljem iz Višnjevca, pristala jer je bila u teškoj financijskoj situaciji.

Teška situacija
– Samo sam posredovala između Prgića i dr. Darka Horvata (trećeoptuženog, nap. a.), a u nekim slučajevima i Mirka Lukića (četvrtooptuženog, nap. a.). Prgić me na to sve nagovorio, a ja sam pristala jer sam bila u teškoj situaciji. Lukić i Prgić pronalazili su zainteresirane pacijente, a ja sam novac dalje nosila dr. Horvatu.

U nekoliko navrata davala sam mu 1000, 800, 700, i 400 eura, a on je za taj novac trebao na komisiji određivati dogovorenu invalidnost – objašnjavala je Jokoševa dodavši da je u nekoliko navrata od Prgića dobila od 100 do 300 eura za “stan i djecu da ne budu gladna”.

Rekla je da je dr. Horvat poručio jednom od pacijenata da se udara batom za meso po prstima kako bi mu mogli dati invalidnost. Na njene izjave, po izlasku iz sudnice dr. Horvata oblio je znoj, a on i Prgić odvjetnicima su dobacili da “nije normalna, kakve je laži izgovorila”.

Skromna žena
Jokoš je obranila svoju prijateljicu, petooptuženu Sandru Rudnički, referenticu u Uredu državne uprave, objasnivši kako “ nije ništa znala te da ju to najviše boli”.

– U znak je zahvalnosti od mene dobivala bonove za frizuru i kozmetičke tretmane. Žena je skromna i krivo mi je što je ona optužena – kazala je Jokoš.

Obranila je i devetooptuženog ortopeda dr. Vjekoslava Kolarevića, za kojeg je rekla da nikada nije primio ni lipe.


'Prijete meni i mojoj djeci'

Iznoseći svoju obranu Jokoševa je predsjedniku sudskog vijeća Darku Krušlinu rekla da, otkad je u pritvoru, neke osobe njoj i njezinoj djeci prijete ubojstvom. Nije htjela reći tko joj prijeti i zbog čega, samo je rekla da joj suprug zbog toga više ne dovodi djecu u posjet. Svoju obranu danas će iznijeti Nikola Prgić te dr. Horvat, a u ponedjeljak i ostali optuženi, M. Lukić, dr. Robert Steiner, dr. Darko Šimun Vukašinović-Soljačić te dr. Vjekoslav Kolarević. Presuda se očekuje već krajem idućeg tjedna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije