Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sinj propada'

Prvog dana ovogodišnje Alke Sinjani najavili prosvjed zbog otpada

Miro Bulj
Ivana Ivanović/PIXSELL
29.07.2014.
u 14:38

Političari na Alci obećaju svašta, a od svega ostaju samo računi za jelo i piće, kazao je Miro Bulj

Predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, i ostali visoki dužnosnici koji u nedjelju dođu na 299. sinjsku Alku mogli bi se suočiti s prosvjedom Sinjana koji se protive da se u rudokopu Slane Stine odlaže otpad iz tvornice ferolegura Dalmacija Dugi Rat i splitske Željezare. Najavljuje to nezavisni vijećnik Miro Bulj ukoliko Ministarstvo zaštite okoliša ne povuče elaborat po kojemu bi se Slane Stine sanirale proizvodnim otpadnim materijalima.

Dokument je na javnom uvidu od ponedjeljka, a javna rasprava zakazana je u petak, na Dan Bare, prvog dana alkarskih svečanosti.

- Oni su besramno stavili javnu raspravu na prvi dan Alke pa će zato započeti prosvjedom. Skupit ćemo se na pijaci i u koloni u podne doći u gradsku vijećnicu. Ukoliko ne povuku prijedlog, u nedjelju, kada se trče Alka, dat ćemo do znanja predsjednicima, ministrima i saborskim zastupnicima što mislimo o njihovim dolascima u Sinj jednom godišnje. Obećavaju sve i svašta, a iza njih ne ostaje ništa, osim računa za sve što su pojeli i popili. Sinj propada. Ukinuli su nam brdsko-planinsko područje, gase nam škole, mladi nam odlaze, a sada žele napraviti ekocid, onemogućiti nam razvoj ruralnog turizma i zaprijetiti pitkoj vodi. E, neće! - poručio je Bulj.

>>Josipović: Alka je poruka mira, domoljublja, junaštva i ljepote

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije