Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marijan varga

Prvo su zaposlili HNS-ovca, a tek onda raspisali javni natječaj

marijan varga
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
13.04.2013.
u 12:56

Bivšeg policijskog načelnika za savjetnika za robne zalihe doveo je Čačić, a Vrdoljak ga zaposlio na neodređeno

Na javnom natječaju za savjetnika ministra gospodarstva za robne zalihe koji je raspisan lani u prosincu, a okončan u ožujku ove godine od 18 prijavljenih kandidata izabran je Marijan Varga, član HNS-a i načelnik međimurske općine Donja Dubrava.

Rotirajuća vrata

Varga je tako dobio posao na neodređeno vrijeme, a dotad je također radio u Ministarstvu gospodarstva, također na savjetničkom mjestu, ali na određeno vrijeme. Njega je, naime, za savjetnika uzeo sad već bivši ministar gospodarstva Radimir Čačić i to u svibnju 2012. bez javnog natječaja. Tada su u ministarstvu Vargino zapošljavanje objašnjavali takozvanim rotirajućim vratima koje je uvela Kukuriku koalicija, a kako bi mogla bez javnih natječaja zapošljavati suradnike ministara koji će onda iz državne službe otići kad i određenom ministru prestane mandat.

Tako su u ministarstvu tvrdili i za Vargu – otići će kad ode i Čačić. No Čačić je otišao u jesen, a Varga je ostao. Novi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak produljio mu je mandat savjetnika, a onda je raspisao natječaj za radno mjesto na kojem je već zaposlen Varga. Kao Varginu kompetenciju za savjetničko mjesto za robne zalihe u ministarstvu u lipnju prošle godine navodili su njegovo radno iskustvo na mjestu načelnika Policijske uprave međimurske.

Hrvatski branitelj

Varga je do zapošljavanja u Ministarstvu pak bio u mirovini, a načelničku dužnost u Donjoj Dubravi obnašao je volonterski. Sad je istodobno i savjetnik ministra gospodarstva i načelnik općine pa putuje svakodnevno na posao u Zagreb iz 120 kilometara udaljene Donje Dubrave. U Ministarstvu gospodarstva sad tvrde da je Varga dosad bio zaposlen kao savjetnik u kabinetu ministra, a da je novo radno mjesto na koje je primljen ono savjetnika ministra u Ravnateljstvu za robne zalihe. Navode i da je Varga na testiranju postigao najbolje rezultate i da je na razgovoru za posao dobio najveći broj bodova.

U ministarstvu kažu da je Varga hrvatski branitelj i da su se na natječaj javila četiri branitelja, no tvrde da se odredbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja koje daju prednost braniteljima pri zapošljavanju ne odnose na rukovodeća radna mjesta. Varga nam je kazao je prvotno bio primljen za savjetnika u kabinetu ministra te da se bavio robnim zalihama, a da se u međuvremenu otvorilo radno mjesto u savjetnika ministra u Ravnateljstvu za robne zalihe.

>> Mailovi HNS-a: 'Stari mi ćemo sve dogovoriti' i :) na kraju!

Komentara 1

DU
Deleted user
18:01 30.05.2017.

nikad mi nećemo raditi kod zapošljavanja po zakonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije