Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U UKRAJINI

Prvo požar pa eksplozija: U COVID bolnici poginula jedna osoba

Rescuers and medics evacuate a patient after a fire at a hospital in Zaporizhzhia
Foto: State Emergency Service of Ukrai/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
27.02.2021.
u 23:02

Dvadeset osoba je evakuirano prije požara koji je buknuo petnaest minuta nakon eksplozije

U požaru koji je u subotu prouzročila eksplozija cijevi za kisik u bolnici u Ukrajini jedna je osoba izgubila život, a jedna je ozlijeđena na odjelu za covid-19, što je druga takva nesreća na covid odjelu u veljači u toj zemlji, priopćila je spasilačka služba.

Eksplozija se dogodila na prvom katu bolničke zgrade s pet katova u gradu Černjivci, na jugozapadu zemlje, dodaje spasilačka služba.

"Eksplozija cijevi za kisik prouzročila je požar" u kojemu je jedna osoba poginula a jedna je ozlijeđena, navodi se u priopćenju.

Dvadeset osoba je evakuirano prije požara koji je buknuo petnaest minuta nakon eksplozije.

Na snimkama s mjesta nesreće vide se izgorjele bolničke postelje i stolci te pocrnjela posteljina koja leži na podu.

Gradonačelnik Černjivca Roman Kličuk rekao je da je požar buknuo na "odjelu na kojemu su se liječili bolesnici zaraženi koronavirusom".

Ozlijeđeni pacijent koji je zadobio teške opekline je na intenzivnoj skrbi. "Liječnici čine sve što je u njihovoj moći kako bi ga spasili", dodao je gradonačelnik.

Početkom veljače mladi liječnik i troje pacijenata izgubili su život u požaru na odjelu intenzivne skrbi na kojemu su bili smješteni oboljeli od covida u bolnici u Zaporižju, na jugozapadu Ukrajine.

U siječnju je u požaru u neprijavljenom domu za umirovljenike u Harkivu, na istoku, poginulo 16 ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije