Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u ponedjeljak

Prvo angažiranje ove sezone: Kanaderi gasili požar kod Trogira

Požar nošen orkanskom burom spušta se prema prvim kućama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
30.06.2020.
u 09:36

Značajnu ulogu i ove godine imat će i besposadni zrakoplovni sustav „Orbiter 3“ koji će se koristiti za rano otkrivanje požara

Dva kandera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala su u ponedjeljak u gašenju požara na lokaciji Primorski dolac-Prgomet iznad Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je u utorak Ministarstvo obrane.

Ovo je ujedno i prvo angažiranje zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni koja je počela 15. lipnja, navode u priopćenju.

Hrvatska vojska sudjeluje u protupožarnoj sezoni sa zračnim protupožarnim snagama s ukupno 12 protupožarnih aviona (šest Canadaira CL-415 i šest Airtractora AT-802), te s još dva helikoptera Mi-8 MTV za gašenje požara i prijevoz vatrogasaca i opreme do požarišta te s jednim avionom Pilatus PC-9M za izviđanje.

Hrvatska kopnena vojska sudjeluje s 200 pripadnika u spremnosti za brzu intervencije na požarištima, kao i dodatnim snagama za ojačanje, dok Hrvatska ratna mornarica osigurava desantni brod minopolagač  za prijevoz opreme i ljudi na otoke s velikim rezervoarom za vodu te jedan desantni jurišni brod za traganje i spašavanje i dvije gumene brodice.

Značajnu ulogu i ove godine imat će i besposadni zrakoplovni sustav „Orbiter 3“ koji će se koristiti za rano otkrivanje požara i omogućiti prijenos podataka u realnom vremenu u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Situacijskom operativnom središtu u Divuljama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije