Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dogovor stoljeća'
Povratak na članak

‘Prvi zet’ svijeta ima plan za Izrael i Palestinu

Trumpov zet Jared Kushner predstavlja ‘Prosperitet za mir’

Komentari 1

ZA
Zapadnjak
19:58 19.06.2019.

Ako nece nece, ostaje status quo, a status quo znaci aneksiju ostatka judeje i samarije (tzv zapadne obale) cim demografska situacija bude povoljna za Izrael... Ovaj plan nije fiksan, vjerojatno se moze pregovarati o razini autonomije u upravljanju svetim mjestima, broju zidovskih naselja na tzv zapadnoj obali, a vjerojatno nikog ne bi ubilo ni da se kljucne institucije palestinske drzave stave u jeruzalem, siguran sam da bi se Izrael bio spreman pomaknuti u tom smjeru... Onaj tko prati stav arapa i njihovih ultraljevicarskih prijatelja sa zapada zna da oni ne bi pristali ni na sto razumno (poput zapadne obale s istocnim jeruzalemom kao glavnim gradom, a to je prica koja se cesto spominje u medijima), njih zanima iskljucivo "from the river to the sea"...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.