Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANI JE BIO HIT

Prvi vlak s češkim turistima u Rijeci već 28. svibnja, jednosmjerna karta samo 22 eura

Goran Kovacic/PIXSELL
09.02.2021.
u 14:15

Lani je od Praga do Rijeke u nepuna tri mjeseca prevezeno više od 60.000 putnika u oba smjera

Lanjske su brojke bile odlične unatoč koroni i najveći srednjoeuropski privatni željeznički prijevoznik RegioJet iz Češke i ove godine uvodi liniju za Hrvatsku.

Prvi vlak s češkim turistima, na relaciji Prag – Brno – Bratislava – Budimpešta – Zagreb – Rijeka ili Split najavljen je već za 28. svibnja. Goste iz Češke na željezničkom kolodvoru u Rijeci, Splitu i Gračacu čekat će autobusi, odnosno posebne linije za glavne odmorišne destinacije na hrvatskoj obali, od Istre do Dubrovnika.

– Velik interes Čeha za nove linije iz Praga, Brna i Bratislave za Hrvatsku već je iskazan prvim predbilježbama. Lani je samo od Praga do Rijeke u nepuna tri mjeseca prevezeno više od 60.000 putnika u oba smjera, a prosječna popunjenost linija iznosila je odličnih 90 posto. Sama Rijeka u prošloj godini više je nego udvostručila broj dolazaka čeških turista, čemu je zasigurno doprinio i ovaj vlak – ističe Dubravko Miholić, direktor predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku.

Prodaja karata najavljena je za sredinu veljače, a jednosmjerna karta u vagonu sa sjedalom iznosit će oko 22 eura, a karta za vožnju u vagonu s ležajima tridesetak eura. Tijekom lipnja i rujna vlakovi će prometovati tri puta tjedno, a će u srpnju i kolovozu na istoj liniji prometovat će svaki dan.

– Kapacitet vlakova trebao bi dosegnuti 650 putnika u 15 vagona – otkrio je vlasnik RegioJeta Radim Jančura.

Ključne riječi

Komentara 6

SU
superbura
14:43 09.02.2021.

Nakonec vijesti iz "regiona"...!

ZA
zagabria5
14:56 09.02.2021.

Ja mislim da bi Česi bili najsretniji narod na svijetu da im je država na lokaciji Hrvatske. Mi tu lokaciju uzimamo zdravo za gotovo a oni bi je vjerojatno pozlatili. Jedini problem je da bi im državu vrlo vjerojatno oteli S.r.b.i jer Česi nisu baš neki zagriženi ratnici

Avatar southman
southman
14:30 09.02.2021.

Jednosmjerna ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije