Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Prvi smo ušli u HOTO centar! Do penthousea privatnim dizalom

Cvjetni (1)
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/5
23.03.2011.
u 14:00

U cijelom centru najatraktivniji je pogled jer se staklena stijena otvara na sam trg i Bogovićevu ulicu. I svjetlosni će bunari prostoru dati posebnu čaroliju

Dva tjedna prije otvaranja šoping-centra Cvjetni investitora Hoto grupe Tome Horvatinčića, najavljenog za 7. travnja, Večernji list je prvi ušao u centar. Iako su radovi u punom jeku, amateru je teško povjerovati da će sve biti gotovo za samo četrnaest dana. No direktorica za prodaju i promidžbu Hoto grupe Mia Sofilić Gaćeša s osmijehom nas uvjerava da će doista biti tako.

– Radi se u tri smjene, a svi radovi planirani su u minutu, tako da sve teče bez problema – istaknula je i provela nas budućim centrom. Zdanje je, mora se priznati, impresivno, cijeli centar, koji se zajedno sa stambenim dijelom proteže na više od 44 tisuće kvadrata, izgleda intimno i staklenim se vizurama izvrsno stapa s arhitekturom Cvjetnog trga, za koju su svi protivnici gradnje bili uvjereni da će biti narušena. Sam se šoping-centar proteže kroz glavnu ulicu u prizemlju i dvije etaže na kojima je raspoređeno 60-ak dućana, kafića, restorana... Sve su etaže povezane panoramskim dizalima i pokretnim stubama. Svojevrsna žila kucavica jest spomenuta nova ulica koja spaja Cvjetni trg i Varšavsku, a koju investitori žele pretvoriti u novu zagrebačku ulicu s imenom i brojem.

Nova zagrebačka ulica

Cijeli prostor zimi će biti grijan i otvoren 24 sata, tako da su ulični svirači dobrodošla dekoracija, kažu u Hoto grupi. Tom šetnicom, koja i pod radovima izgleda impresivno, dominiraju svjetlosni bunari. Riječ je o “instalacijama” koje se penju do vrha kompleksa visokog 27 metara, a kroz koje će se presijavati voda, dok će se svjetlost lomiti kroz različite položaje staklenih leća. Ti će bunari, obećava direktorica, biti pravi vizualni užitak. A i prije završetka radova vizualni je užitak pogled s druge etaže bara G Point.

Lista čekanja za stanove

Staklena polarizirana stijena otvara se na Cvjetni trg, koji je, kao i Bogovićeva ulica, promatraču na dlanu. Pogled “za umrijeti” ima i H&M, švedski modni div poznat po jeftinijoj uličnoj modi koji Hrvati čekaju “k’o ozebli sunce”. A da Šveđani znaju nastupiti na scenu – znaju. Najveći su zakupac u Cvjetnom, s prodajnim prostorom od 2000 kvadrata koji se prostiru na tri kata. Najavljuju da će dovesti ženske, muške i dječje linije odjeće po cijenama prilagođenima domaćem tržištu. Uz H&M, svoje će prodavaonice u Cvjetnom otvoriti i Ungaro, Dolce & Gabbana, Moschino, Pepe Jeans, Apple, Tag Heuer... Bit će tu i dućana za djecu, igraonica, kozmetički bar u Dermacare centru te spa oaza u trgovini Rituals.

U centru se na 1050 kvadrata prostire i Konzum, a istu je površinu zakupio i DM. Iznad šoping-centra na pet se etaža prostiru stanovi, njih ukupno 56. O tim najluksuznijim i najskupljim stanovima (cijena im je između 5 i 6 tisuća eura plus PDV po kvadratu) u Zagrebu se mnogo raspravljalo, a iako su pušteni u prodaju, u njih nismo mogli ući jer još nisu u reprezentativnom izdanju. No, osim poznatih stanara za koje se nagađa da će živjeti u njima, zanimljivo je da postoji i popis zainteresiranih koji čekaju ogledno pokazivanje.

U stanove je ugrađena vrhunska oprema renomiranih (skupih!) proizvođača kao što su Antonio Lupi, Bulthaup, Oikos, Lualdi i Gover. Svi su stanovi opremljeni i “pametnom opremom” na daljinski upravljač kojim se spuštaju i podižu rolete, uključuje klima, gase svjetla... No tu nije kraj luksuzu. Hoto grupa na dobrom je putu da dobije dozvolu uz koju će prilikom ulaska u EU stanovi u Cvjetnom dobiti status zelene kuće jer se tijekom projektiranja vodilo računa o uštedi energenata i zbrinjavanju otpada. Sretnici koji si mogu priuštiti jedan od penthousea (ukupno ih je pet) u “dvorištu” na vrhu zgrade imat će i vlastito jezero te privatnu garažu od 150 kvadrata koja je sa stanom izravno povezana privatnim dizalom koje je zapravo i ulaz u stan. Arhitektonsko je to rješenje koje smo donedavno mogli gledati samo u TV-serijama s newyorškom kremom s Upper East Sidea u glavnim ulogama.

Garaža o kojoj se mnogo raspravljalo posebna je priča. Rampa iz Varšavske završena je, a sama rupa zauzima dvadesetak metara Varšavske ulice. A ulaz u garažu viši je od pet metara. Naime, Cvjetnim trgom ne mogu voziti ni dostavni ni kamioni za odvoz smeća pa će svu robu ukrcavati i iskrcavati u garaži. U njoj je ukupno nešto više od 400 parkirališnih mjesta na šest etaža – 106 mjesta su garaže stanara, popločene keramičkim pločicama i proporcionalne veličini stana. Za građanstvo je predviđeno 320 mjesta. Garaža neće ići u najam, a parkiranje će se, doznajemo, naplaćivati, ali će, iako cijena još nije definirana, biti jeftinije od parkiranja u prvoj zoni.

Komentara 102

SE
senior
14:18 23.03.2011.

mali od nužde, jebiga, tvoja \"BANDA LOPOVSK\" iliti HDZ ne može više manje nigdje raditi jer su promijenili adresu stana i zaposlenja. Sada žive i rade u Ul. Luje Naletilića u Zagrebu u Remetincu u \"državnim apartmanima\".

TM
trade_mark
16:46 23.03.2011.

luksuzni stanovi? s takvim susjedima? hvala, ne treba.

ZE
zendraf
17:53 23.03.2011.

Ma treba to srušiti! Ili bar izgađati jajima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije