Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVĐENA ZARAZA

Prvi slučaj koronavirusa u Koprivnici, riječ je o ženi (46) koja se vratila iz Njemačke

Koprivnica
Foto: Robert Mihaljević
1/13
21.03.2020.
u 13:17

“Dobra je vijest da nakon povratka iz Njemačke ta obitelj nije imala drugih socijalnih kontakata”, naglasila je dr. Vadla.

Potvrđen je prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom u Koprivnici. Riječ je o 46-godišnjoj ženi koja se prije dva dana javila u bolnicu s kratkim dahom i temperaturom.

Kako se neslužbeno doznaje, ona je sa suprugom boravila kod rodbine u Njemačkoj. Nakon što se vratila, svi su bili u samoizolaciji kod kuće. Prije dva dana javila se u bolnicu s prvim simptomima.

 

Šefica koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla otkrila je kako je ukupno petero osoba iz te obitelji u izolaciji kod kuće i pod nadzorom epidemiologa.

“Dobra je vijest da nakon povratka iz Njemačke ta obitelj nije imala drugih socijalnih kontakata”, naglasila je dr. Vadla.

Ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić otkriva kako je pacijentica zbrinuta na odjelu infektologije i ima svu potrebnu skrb.

“Bolnica u ovom času može bez problema zbrinuti 50 pacijenata koji imaju potvrđenu infekciju koronavirusom. U potpunoj izolaciji. Za pacijente s težim simptomima koji bi zahtijevali respirator, možemo angažirati 15 bolničkih kreveta intenzivnog liječenja. Dostupno nam je 11 stacionarnih i tri mobilna respiratora”, naglašava ravnatelj bolnice.

Kaže kako svi pacijenti koji dolaze u Opću bolnicu prolaze kroz šator koji je postavljen u dvorištu, gdje se odvija trijaža. Šator postoji kao ulazna vrata u bolnicu i nitko ne može ući u tu ustanovu bez obrade u trijaži gdje 24 sata dežura infektolog.

Ključne riječi

Komentara 6

SO
Sotona
17:09 21.03.2020.

“Dobra je vijest da nakon povratka iz Njemačke ta obitelj nije imala drugih socijalnih kontakata”, naglasila je dr. Vadla. To je OK: Ja da pišem o ovome slučaju a novinar sam ne bi bio tako bijeda bez veze kad većveć spominjem grad gdje je sad . Pa preskočio jedan veoma važan podatak kad već želim kao trebam nešto da obavijestim . narod . Njemačka je država sa 80 milijuna stanovnika više od Hrvatske .. Mnogi znaju razlikovati Pasau od Hamburaga, Koelna odakle se je vratila ??? iz kojeg mjesta grada.???? Ovdje gdje sam ja u susjedstvu se zarazila ili smo nekih 1800 km dalje od mene ???????? Ka d čitam da bar nešto malo i znam korisno !!!

LE
legradnet
08:01 22.03.2020.

Klopotec22, a da ja tebe uznemirim, na jugu Bayerna ( okrug Rosenheim ), za sad nema ni jednog slučaja zaraze Covidom 19.

Avatar Klopotec22
Klopotec22
00:09 23.03.2020.

legradnet: javi mi to opet za koji dann

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije