Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVLJEN OČEVID

Prvi rezultati pregleda motornog zmaja ukazuju da nije bilo tehničkog kvara

Motorni zmaj srušio se u jezero HE Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
05.02.2021.
u 18:47

Još nije poznato zašto je došlo do pada motornog zmaja koji se ubraja u najsigurnije letjelice

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu i Državno odvjetništvo obavili su očevid nakon nesreće u kojoj su jučer poslijepodne u padu motornog zmaja u akumulacijsko jezero HE Čakovec poginuli 35-godišnji Mario Vuković iz Novog Sela na Dravi i 42-godišnji Matija Kovačević iz Čakovca.

Prijatelji su se dogovorili za let oko 14 sati, a pad je policiji prijavljen u 15.23. Još nije poznato zašto je došlo do pada motornog zmaja koji se ubraja u najsigurnije letjelice.

Motorni zmaj srušio se u jezero HE Čakovec
1/10

Letjelica može sletjeti i s ugašenim motorom, no ne i na vodu ako nema namontiranu plovku, koju u ovom slučaju nije bilo. Do tragedije, kažu zmajari, može, uz ostalo, doći i ako se leti prenisko i prebrzo, nekoliko metara iznad vode, a od ostalih mogućih uzroka spominju otkazivanje motora i probleme s uzgonom.

Prema službenim podacima, motornim zmajem je pilotirao Mario. Kako neslužbeno doznajemo, prvi pregled letjelice pokazao je da na njoj nema tehničkog kvara. Istraga se nastavlja i čekaju se završni rezultati. O obojici prijatelji i mještani imaju samo lijepe riječi.

Mario je bio iskusni pilot motornog zmaja. Matija je bio odličan biciklist koji je rušio hrvatske rekorde. Planirao je sportsko-turistički projekt.

- Posljednji put sam se s njime čuo u ponedjeljak. Poslao mi je poruku s molbom da bacim oko na internetsku stranicu njegovog poslovnog projekta "RideMedjimurje". To sam učinio i poslije smo telefonski razgovarali o mogućim poboljšanjima i nekim dodatnim idejama koje bi se mogle ukomponirati u cijelu ponudu. Naravno, nisam ni sanjao da bi to mogao biti naš posljednji razgovor - napisao je jedan njegov prijatelj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije