Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZATORI OČAJNI

Prvi puta nakon 20 godina Sjajni bal u Varaždinu - otkazan!

sjajni bal
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
16.01.2014.
u 15:00

Na Organizacijski odbor vrše pritisci da se u organizaciju bala uključe neki gradski uredi koji žele mijenjati koncepciju bala, što je nama neprihvatljivo - ističu organizatori.

Nakon 20 godina neprekinute tradicije, ovo će biti prvi petak u veljači, kada u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK neće biti održan Sjajni bal. Organizatori iz Hrvatsko-austrijske zajednice jutros su na konferenciji za medije, umjesto da najave program 21. Sjajnog bala, medije obavijestili da se bal – otkazuje.

Pritisci

- Najlakše je reći da je u pitanju recesija, ali postoje razlozi zbog kojih smo tri tjedna prije početka bala odlučili otkazati događanje. Prvi razlog je što smo od Grada Varaždina dobili samo 15.000 kuna, a drugi razlog su pritisci koji se vrše na Organizacijski odbor da se u organizaciju bala uključe neki gradski uredi koji žele mijenjati koncepciju bala, što je nama neprihvatljivo - kazala je na konferenciji za medije Ingeborg Jurić iz Hrvatsko-austijske zajednice, koja je već 20 godina organizator Sjajnog bala.

S njom se složila i autorica koncepta bala, Mirjana Dučakijević.

- Budućnost se gradi na tradiciji, a Varaždin je nažalost povijesni grad s premalo tradicije. Mi smo Sjajni bal napravili na temelju istraživanja i to je retradicionalizirani projekt kojeg se ne smije mijenjati zbog nečijih interesa - smatra Mirjana Dučakijević.

Što pak o svemu tome kažu u Gradu Varaždinu, provjerili smo kod dogradonačelnice Natalije Martinčević koja je prema riječima organizatorica lani uvelike pomogla da se bal održi. Naime, Natalija Martinčević je za prošlogodišnji Sjajni bal uspjela prikupiti 120.000 kuna sponzorskih donacija.

Pod okrilje Grada

- Bilo je tu mnogo moljakanja, pisanja mailova, zvanja... i ja sam vidjela da to tako ne ide i da ovaj bal jednostavno mora postati održiv i naći sponzore - smatra Martinčević.

- Zato želimo da se u organizaciju uključe Koncertni ured i Turistička zajednica gdje rade ljudi koji znaju kako pronaći sponzore. Ta Špancirfest se preko 80 posto financira od sponzora - kazala je Martinčević dodavši kako bi Grad kao organizator mogao i znatno utjecati i na smanjenje drugih troškova.

- Sve u svemu nećemo dopustiti da Grad ostane bez ove vrijedne manifestacije i ukoliko organizatori Sjajnog bala do iduće godine neće biti spremni na suradnju, a ne uspiju niti sami isfinancirati bal, mi ćemo bal staviti pod okrilje Grada - kazala je Martinčević, koja nije željela špekulirati hoće li se bal zvati Sjajni bal ili nekako drugačije.

- Nadam se da će prevladati razum i da ćemo postići dogovor - zaključila je.

Komentara 5

US
Uman SS
17:27 16.01.2014.

Bude Ratko sponzor...

JO
JORGOVAN
15:28 16.01.2014.

to je jedan običan "vašar taštine" i pokazivanja moći i raskoši političko-tajkunske elite pod nekakvim "kulturnim događanjima", plus izložba toaleta i neznanja plesanja koji s nekakvom kulturom ili tradicijom nema nikakve veze, osim po odvajanju podobnih i moćnih od stoke sitnog zuba.

KR
krka
18:45 17.01.2014.

Barem seu sveopćem siromaštvu bogatuni neće iskakavati sa kostimima i plesanjem za novac od sirotinje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije