Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi intervju nakon gubitka kompanije

Todorić Bloombergu: Imali smo plan, ali Vlada nam nije dala dovoljno vremena za provedbu

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
03.10.2017.
u 13:40

– Imali smo jasan plan i strategiju, ali Vlada nam nije dala dovoljno vremena da ih provedemo – rekao je Todorić

Nakon niza blogova kojima je u zadnje vrijeme zaintrigirao hrvatsku javnost, Ivica Todorić oglasio se i u razgovoru za Bloomberg u prvom intervjuu nakon gubitka Agrokora u travnju. Iako su na temelju letimičnih uvida u Agrokorove knjige pronađene potencijalne nepravilnosti, Todorić odbacuje takve tvrdnje i tvrdi da je Vlada iskoristila revizore za svoje političke ciljeve.

Todorić i dalje smatra da nije učinio nikakvu stratešku pogrešku, osim nedovoljne komunikacije. Kaže da bi se planovi vezani za kupnju slovenskog Mercatora ostvarili da mu je dano dovoljno vremena za implementaciju.

– Imali smo jasan plan i strategiju, ali Vlada nam nije dala dovoljno vremena da ih provedemo – rekao je Todorić.

– Moja najveća odgovornost jest ta što nisam bio prisutan u medijima, nisam komentirao ni demantirao određene priče koje su objavljivane ili o kojima se pričalo. Ali nismo imali vremena objašnjavati nekim ljudima na čemu radimo – kaže Todorić.

Todorić formalno jest vlasnik kompanije, ali nema pravo odlučivati o restrukturiranju i poslovnoj strategiji kompanije. Postupanja nakon njegova odlaska opisuje kao "nesposobnost i bezakonje". Todorić je za Bloomberg također rekao da razmatra načine za suprotstavljanje Vladi zbog lex Agrokor.

– Sigurno sam činio pogreške, kao i svatko tko radi, a ja sam radio dan i noć 40 godina da izgradim Agrokor. Teško je izdvojiti jednu stvar, ali u cijelosti naš uspjeh je sjajan. Stvorili smo najveću tvrtku u ovom dijelu Europe – rekao je Todorić.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar trigger_happy
trigger_happy
13:52 03.10.2017.

Okrupnjavanje poduzeća u jedan veliki koncern na jednom mikro području kakav je RH je čin veleizdaje, jer čini državu ovisnom o tome konglomeratu. Onoga i one tko je to dopustio treba suditi po šerijatskom zakonu (odsjecanje udova, javno kamenovanje i sl.).Hijene koje se budu otimale za Agrokorove filijale, na taj način dolaze do prirodnih resursa u posjedu kompanije. Umjesto da su prirodni resursi dati na koncesiju a ne prodavani.

EL
EldersRealm
14:00 03.10.2017.

Po cemu je to sjajan uspjeh biti zaduzen u iznosu vecem od vrijednosti kompanije?! Pa svaka budala moze voditi firmu i kupovati druge na taj nacin, ako mu banke daju novac bez pitanja. Samo, prije ili kasnije, te banke ce doci po svoje a onda iluzija prestaje i realnost pocinje, a ta realnost je prezaduzeni Agrokor, koji ne moze placati dugove jer se zaduzivao po suludim kamatnim stopama.

DU
Deleted user
14:05 03.10.2017.

Todoric imao plan kupiti Lidl, Kaufland i Spar, no isprijecila se vlada... imao tulipan plan, a na poreznim obvezncima, kravama muzarama bilo da mu osiguraju pare za njegov monopoli :-).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije