Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biraju se čelni ljudi

Prvi čovjek Podravke Marin Pucar u utrci za predsjednika HUP-a

Koprivinca: Održana konferencija "Hrvatska kakvu trebamo"
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
29.07.2020.
u 21:53

Vijeće članova HUP-a u rujnu će glasati o novom predsjedniku, ali i članovima Izvršnog i Nadzornog odbora

Izbori u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) se zahuktavaju. Ne jedan, već dva izborna ciklusa u narednim će tjednima ovoj udruzi koja okuplja hrvatske gospodarstvenike donijeti novu vodeću garnituru. Stoga se sve glasnije špekulira o tome tko bi mogli biti novi čelnici HUP-a. Gordana Deranja je, naime, po isteku drugog mandata nakon šest godina otišla s funkcije predsjednice HUP-a krajem svibnja, a izvršni je odbor Udruge prije dva tjedna izvijestio da je i s glavnim direktorom Davorom Majetićem postignut dogovor o završetku desetogodišnje suradnje.

O većini imena se špekulira

Izvršni je odbor Majetiću, jednom od osnivača Microsofta Hrvatska, poželio uspješan nastavak karijere izvan HUP-a dok mu je dio članstva zamjerio što se izmjenama statuta pokušavalo upravo Deranji osigurati treći mandat. No na kraju se ipak ide na izbore, i to dvostruke, pri čemu je pozornost javnosti ipak više usmjerena na to tko će biti sljedeći predsjednik Udruge koja raspolaže s 20-ak milijuna kuna.

Prvi koji je službeno najavio da kreće u "predsjedničku utrku" jest Renato Radić, vlasnik bjelovarske kompanije Prima namještaj. Ovaj poduzetnik s 25-godišnjim iskustvom od 2017. godine obnaša i funkciju HUP-ove udruge papirne i drvne industrije, a u svom se programu zalaže za gradnju kulture poduzetništva u Hrvatskoj.

I dok je Radić već izašao u javnost sa svojom kandidaturom, o mnogim se drugim imenima tek špekuliralo pri čemu su se najglasnije spominjali čelnik Podravke Marin Pucar, Boris Drilo iz HT-a te prvi čovjek Plive Mihael Furjan. Jedno se vrijeme čak pretpostavljalo da dio članstva gura šefa Fortenove Fabrisa Peruška i bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, no ona je to veoma brzo demantirala.

Kako Večernji list doznaje, prvi čovjek Podravke Marin Pucar uistinu piprema kandidaturu te ima podršku članova koji na čelnoj poziciji HUP-a žele vidjeti baš njega zbog dugogodišnjeg menadžerskog iskustva i uspjeha u Podravci. Koprivnički je prehrambeni div, podsjetimo, prije nekoliko dana objavio da je neto dobit Podravke unatoč koronakrizi 15,4 posto viša nego lani, a da su prihodi skočili za 4,9 posto, na 2,25 milijardi kuna. U utrku bi mogao i Mihael Furjan iz Plive koji je predstavnik mlađe generacije menadžera, no Boris Drilo koji je predsjednik Izvršnog odbora HUP ICT-a izglednije bi mogao ciljati na mjesto glavnog direktora HUP-a.

Mijenja se garnitura

Što se tiče Majetićeva zamjenika, funkciju vršitelja dužnosti glavnog direktora privremeno je preuzeo Damir Zorić iz Euroherc osiguranja koji je izjavio da "ne zna koliko će mu mandat trajati". No uskoro će Izvršni odbor HUP-a morati donijeti odluku o novom glavnom direktoru. Također, prije desetak su dana održane sjednica Vijeća članova te Skupština HUP-a pri čemu je u Vijeće članova odabrano pet novih imena - Mario Sekulić, Mira Hajdić, Hrvoje Balen, Jerko Jakšić i Ognjen Bagatin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije